• Foto: Magnus Håkansson
    Internationella rymdstationen fångad med 60 sekunders exponering över Mjörn natten till den 25 juli.
  • Foto: Filip Landqvist
    MAGNUS HÅKANSSON.

Lyckades fånga rymdstationen

Alingsås

Efter ett antal försök lyckades Magnus Håkansson få till den i stort sett perfekta bilden av den Internationella rymdstationen. Bilden är tagen vid piren intill Mjörn nedanför Tallhyddan och som lön för mödan har Magnus nu vunnit månadens bild.

– Det var oväntat. Men det känns jättebra, säger vinnaren när han nås av vinstbeskedet över telefon.

AT:s tävling om månadens bild rullar på med oförändrad takt. Augustis månads vinnare blev Magnus Håkansson som en sen sommarnatt tog med sig kameran ut till Mjörn. Målet för fotograferingen var glasklar. Han skulle försöka få till den perfekta bilden på den Internationella rymdstationen som han visste skulle passera.

Bara en chans

Vis av erfarenhet efter att ha försökt fota den tidigare, och kanske inte alltid få till det ultimata resultatet, ställde Magnus in kameran på 60 sekunders exponeringstid och väntade på det rätta tillfället.

– Det är verkligen en utmaning att fota rymdstationen, man får bara en chans. Jag gjorde ett försök och det blev nästan helt perfekt, säger Magnus.

Han var så nöjd med slutresultatet att han för första gången valde att skicka in sin bild till AT:s tävling och det blev vinst på en gång.

– Jag kände att jag var tvungen att testa, säger han.

Ett år i Alingsås

Magnus håller på en hel del med fotografering på sin fritid. Framförallt tycker han om att fota nattetid.

Han är ursprungligen från Dalarna men sedan ungefär ett år tillbaka bor han i Alingsås och arbetar som trafikledare i Göteborg.

Utöver den stora äran att bli månadens vinnare plockar Magnus också hem ett presentkort värt 250 kronor. Segern innebär också att han blir en av tolv som har chansen att vinna tävlingen om hela årets bästa bild.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.