Foto: BILDBYRÅN

Mikael Franzén stack ut hakan

Handboll

När Handbollsligans upptaktsträff inför säsongen gick av stapeln i Malmö, stack AHK-tränare Mikael Franzén ut hakan. Han tippade sitt Alingsås som etta i grundserien.

Som vanligt så genomfördes det en upptaktsträff inför säsongen 2019/20, den här gången återigen i Malmö.
Samtliga lag hade två representanter med sig på scen för utfrågning av ciceroner Patrik Westberg och Jennie Linnéll.
För Alingsås HK:s räkning fanns tränare Mikael Franzén och Felix Claar på plats.
Franzén valde att sticka ut hakan något genom att tippa sitt lag som seriesegrare den kommande säsongen.
– Jag har gjort det ett par gånger faktiskt men det brukar av någon anledning inte märkas att vi tippar oss högt. Vi känner någonstans att vi spelade SM-final i våras och varför skulle vi inte kunna göra det nu, motiverade Franzén sitt beslut.

Även Jennie Linnéll, som fortsatt agerar expert i tv-sändningarna för Handbollsligan, kände att AHK ska tillhöra den absoluta toppen i säsongen som kommer.
– Jag förstår verkligen hur Mikael Franzén tänker med tanke på hur dom avslutade säsongen. Den stora skillnaden på truppen gentemot förra säsongen är bredden och det var kanske den man saknade förra säsongen och som gjorde att man inte vann SM-guldet. Jag har tippat Alingsås tvåa bakom IFK Kristianstad och ser inga problem med det.

Mikael Franzén fick också motivera varför han väljer att behålla Niclas Barud som lagkapten trots att Johan Nilsson häromdagen gjorde comeback.
– Barud har bindeln och har otroliga kvaliteter i en grupp, både på och utanför planen, där kommer han bidra med väldigt mycket.
Samtliga lag fick tippa var deras motståndare kommer hamna i tabellen. Det var också flera som höll med om AHK:s ambitioner, då man blev tippade både att vinna serien och av ett par konkurrenter även att sluta tvåa.

Såhär tippar tränarna grundserien 2019/20:

1) IFK Kristianstad
2) Alingsås HK
3) HK Malmö
4) IFK Skövde
5) IK Sävehof
6) Ystads IF
7) Redbergslids IK
8) Lugi HF
––––––––––––––––––
9) IFK Ystad
10) Eskilstuna Guif
––––––––––––––––––
11) OV Helsingborg
12) Önnereds HK
13) IF Hallby
––––––––––––––––––
14) HK Varberg

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.