Arkivbild: URBAN KÄRVLING
SKYLTAR SNART OM. Från den 25 oktober kommer den här butiken i Herrljunga att heta Coop.

Netto blir Coop i oktober

Herrljunga

Om drygt en månad, den 25 oktober, skyltar Nettobutiken i Herrljunga om till Coop. Det är ännu inte känt när skiftet sker i Vårgårda.

Herrljunga kommun fick i veckan ett brev med information från Coop Vardagshandel AB, som är det nya namnet på bolaget som driver de 162 Nettobutiker som senast sommaren 2020 i stället blir Coopbutiker.

Enligt brevet öppnar butiken i Herrljunga som Coop fredagen den 25 oktober.

Omställningen från Netto till Coop är en följd av att Coop i våras köpte 162 butiker av den danska koncernen Salling Group. Butikerna i Herrljunga och Vårgårda ingick i affären, som senare har godkänts av Konkurrensverket.

De tre första Nettobutikerna som ställt om till Coop finns i Falkenberg, Malmö och Sollentuna. De blev Coop den 6 september.

Coops presschef Tobias Rydergren säger till AT att det inte finns något officiellt datum ännu för när Netto i Vårgårda blir Coop.

– Vi försöker berätta det så sent som möjligt, säger han.

Färre prylar

Enligt Rydergren ska det bli mer matvaror och färre prylar i butikerna när de ställt om till Coop.

– Samtidigt behåller vi de låga priserna, säger han.

Blir det fler eller färre anställda?

– Vi jobbar vidare med de medarbetare vi har i dag. Generellt sett blir det lite längre öppettider, svarar presschef Tobias Rydergren.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.