Foto: MIKAEL SVENSSON

Regen räds inte tuff konkurrens

Handboll

I ett lag med mycket tuff konkurrens, är frågan om inte den tuffaste är på mittsexpositionen.
Men 19-årige Alexander Regen tar det hela med ro.
– Det är här i Alingsås jag känner att jag kommer utvecklas bäst, säger han inför seriepremiären.

Förra säsongen var det Niclas Barud till största delen, med backup från Alexander Regen, som brottades på den offensiva sexmeterslinjen i Alingsås HK.
Men redan tidigt stod det klart att konkurrensen kommande säsong skulle spetsas ytterligare i och med värvningen av Axel Franzén.
Men det bekommer inte framtidsnamnet Alexander Regen, trots att han är redo för en annan roll i laget.
– Jag ser rätt så positivt på konkurrensen ändå. Det är klart det kan handla om lite mindre speltid för för mig den här säsongen men jag ser det det som en ny chans att lära mig saker när Axel kommer in. Han är väldigt duktig och har varit med ett tag, trots sin ålder. Han vet vad som krävs och förhoppningsvis kan jag lära mig av honom också, säger den Gotlandsbördiga mittsexan.

Du kände ingen besvikelse komma över dig när han skrev på så tidigt som han gjorde förra säsongen? Du hade trots allt precis kritat på en egen kontraktsförlängning.
– Absolut inte, jag var fullt medveten om att det skulle komma in en mittsexa till när jag skrev på mitt nya kontrakt och jag har inga ”hard feelings” gentemot föreningen för det. Vi hade en dialog hela tiden om att någon ytterligare skulle in.

Kände sig trygg
Regen, som tagit sig till a-laget via framgångsrikt spel i bland annat HP Alingsås, menar att han har en klar tanke kring sitt nya kontrakt.
– Jag kände mest att jag skulle få fortsätta träna med a-laget och slåss om speltid där, samtidigt som jag skulle få lira med HP i division I. Det är en bra miljö för mig att utvecklas i, jag känner mig trygg i den och vet hur det fungerar här i Alingsås. Jag har trots allt varit här i några år nu och känner att jag fortfarande utvecklas. Varje säsong har jag tagit kliv.
Kan inte bristen på speltid göra att du tar ett kliv bakåt?
– Det är inget som oroar mig. Det är klart det kan bli ett steg bakåt men samtidigt spelade jag inte supermycket förra säsongen heller. Nu är vi som sagt även uppe i division I med HP, det blir också ett steg för mig.
Har det varit aktuellt med utlåning eller liknande?
– Ingen har hört av sig i alla fall och jag skrev trots allt på väldigt tidigt förra säsongen. Det visar också att AHK tror på mig inför framtiden.

Alexander Regen säger att han trivs allt bättre i Alingsås, samtidigt som rötterna är starka.
– Det är klart jag känner mig mer som en alingsåsare nu, men jag kommer alltid vara gotlänning i grunden!
Det dök upp en flagga på läktarna under slutspelet i våras som var riktad åt dig. Vad kan du säga om den?
– Haha, det var några kompisar från Gotland som ville åka hit och stötta mig. Jag hade hört lite lösa rykten om att dom skulle hitta på någonting. Dom ligger i division IV med sitt egna lag, så dom ville väl ha något att heja på!

Är familjen ofta här och tittar?
– Det händer då och då. Under våren kom mamma och pappa hit någon gång och även när jag tog studenten. Dom försöker se någon match varje säsong.
Ska vi ha så höga förväntningar på er i AHK den här säsongen som de flesta verkar ha?
– Vi har en bra trupp och får ihop det mer och mer tycker jag. Den är dessutom bredare i år med fina nyförvärv, så jag tycker nog man ska ha ganska höga förväntningar. Sedan får vi se hur vi får ihop det under säsongen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.