Foto: MIKAEL SVENSSON

Sverige höll undan och vann i Estrad

Innebandy

Finnkampen i Estrad blev precis som väntat en jämn historia. Sverige stod emot Finlands anstormning på slutet och vann prestigemötet med 5–4 (2–2, 1–0, 2–1). – Det är alltid extra skönt att besegra finnarna, säger Kim Nilsson, en av målskyttarna. 

2 053 åskådare var på plats i Estrad under den sena lördagseftermiddagen för att bevittna Sveriges a-landslag mot Finlands dito. 

Och visst blev det en match helt i publikens smak. 

Finland började piggt och prickade in 0–1 efter tre minuter. Man ökade sedan på densamma när Oskari Heikkila fick stå omarkerad i slottet.

Den fullträffen fungerade lite som en väckarklocka för Sverige, som både kunde reducera (Emil Johansson) och kvittera (Tobias Gustafsson) innan den första perioden var över.

I andra periodens elfte minut kom också 3–2 när Kim Nilsson prickade in bollen i nät i spel fem mot fyra. Den fina framspelningen stod Rasmus Enström för. 

– Jag fick en bra diagonalpassning där och hittade en lucka bakom deras målvakt, säger Kim, som faktiskt varit i Alingsås och spelat innebandy tidigare.

Då representerade han Färjestaden som mötte IBK Alingsås i Nolhagahallen. 

– Jag minns att jag varit här i Alingsås, men det var väldigt länge sedan och kan inte ge dig mer detaljer än så, säger han med ett skratt. 

Debutanten höll sig framme

Sverige ökade på ledningen i tredje perioden genom den företagsamme debutanten Omar Aldeeb, men Finland gav sig inte och reducerade efter 4.02.

Den finländska glädjen blev emellertid kortvarig och strax därefter gjorde Robin Nilsberth 5–3.

Finland gav matchen nerv med en 5–4-reducering med tio minuter kvar och pressade sedan på för en kvittering. Den kom dock aldrig och Sverige höll undan till en rättvis seger. 

– Det var en riktigt kul match att spela. Inramningen var perfekt och det var kul att bjuda den stora publiken på en seger, säger Kim Nilsson. 

Mer om matchen i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.