Mikael Franzén är nöjd med försvarsspelet, men inte med offensiven. Arkivfoto: MIKEY LENNARTSSON

Tredje raka utan att glänsa

Handboll

Alingsås HK står på full pott efter tre omgångar sedan man slagit Hallby borta med 30–27.
Men spelet stämmer inte fullt ut än för Mikael Franzéns gäng.

Tre segrar är såklart tre segrar, men precis som mot Önnered i måndags blev matchen borta mot Hallby onödigt jämn i slutskedet.

Det krävdes ett bommat läge av Olle Ek och ett skott i öppen kasse av Benjamin Helander för att segern definitivt skulle vara i hamn, och efteråt var Mikael Franzén besviken på flera saker:

– Vi har en rätt stor ledning i andra och det är inget snack om att vi är det bättre laget, men vi ställer samtidigt till det för oss helt i onödan. Det är tur vi har lite toppar idag i William Andersson Moberg och Gustav Skagerling, annars hade det blivit jobbigt.

De två stod onekligen i fokus den här gången. William Andersson Moberg var drivande i AHK:s offensiv under 60 minuter och drog fram några fina individuella prestationer när anfallsspelet gått i stå.

Gustav Skagerling inledde matchen på bänken men byttes in till andra halvlek efter att Niklas Kraft inte fått tag på bollarna. ”Gurra” inledde med en kanonräddning och fortsatte plocka möjliga och omöjliga avslut från Hallby. Inte minst när han nöp Adam Tumbas straff och den efterföljande returen.

Men överlag fanns det mer att begära från AHK den här gången, inte minst bakåt.

– Jag tycker vi har ett bra försvarsspel ändå men plötsligt är det någon som bestämmer sig för att göra något vi inte pratat om. När tio spelare gör det misstaget blir det många tuffa situationer för målvakterna.

Att det blev spännande mot slutet var också det helt i onödan menade AHK-tränaren.

– För att behålla en ledning som vi hade får man inte slarva, men vi unnar oss att ta dåliga lägen och är inte så kliniska som vi ska vara. Det pratade vi om även efter matchen mot Önnered, att vi inte kan unna oss saker. Det är trist att vi ska behöva nöta det igen. På måndag väntar dessutom bättre motstånd i form av IFK Skövde, då måste vi vara mycket bättre.

Glädjande var dock att nyförvärvet Aron Dagur Pálsson fanns med på bänken för första gången i seriesammanhang:

– Tanken var aldrig att han skulle spela idag, han behöver en veckas full träning först. Men han svarade bra på maxtestet nyligen och måndagsmatchen är nog aktuell, säger Franzén.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.