Foto. JENNY SCHAGERLIND
KLARTECKEN. Projektkoordinator Karin Karlsson och projektledare Per Florén fick ja av kommunstyrelsen.

Tummen upp för ny mötesplats

Herrljunga

Fokus Herrljunga vill se en ny mötesplats för näringsliv och kultur i centrum.
Idén ser nu ut att bli verklighet.
Förra veckan sa Herrljungas kommunstyrelse ja till en förstudie.

Som AT redan har berättat presenterade Per Florén förra månaden förslaget om en ny mötesplats i centrum. Florén, som tidigare var näringslivschef i Herrljunga kommun, har anlitats som projektledare av Fokus.

Lokalen som man vill bygga om och förvandla till mötesplats är Järinas gamla lokaler på Storgatan som en tid stått tomma.

Gynna handeln

Tanken är att entréplanet efter en ombyggnation ska rymma bibliotek, café, turistinformation, mötesrum och kontorsarbetsplatser. I källaren föreslås ett litet museum och en konsthall.

De projektansvariga är övertygade om att en sådan mötesplats skulle resultera i nya idéer och ett livligare centrum, vilket i sin tur skulle gynna handeln.

Kommunstyrelsen har nu valt att gå vidare med idén och gett sina tjänstepersoner i uppdrag att göra en förstudie. Studien ska innehålla avtalsförslag och ekonomiska bedömingar av projektet.

”Är jätteglada”

Kommundirektör Ior Berglund har också fått i uppdrag att sköta de fortsatta förhandlingarna med fastighetsägaren.

– Vi är jätteglada att de förstod betydelsen av en sådan här mötesplats. Och att det var en så enig kommunstyrelse, ingen reserverade sig och ingen röstade nej, konstaterar Per Florén. Nu är det viktigt att kommunen i nära dialog med företagen och kulturen väljer ut de delar man vill ha i huset.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.