Varför ”utreda” det självklara?

Alingsås

Nu skall tydligen Trafikverket utreda och komma med förtydligande av reglerna för El sparkcyklar, El cyklar och El mopeder ??
EL sparkcykel och El cyklar, ÄR ett FORDON liksom vanliga trampdito, hur fort eller sakta det än går. Då SKALL det framföras på körvägar avsedda för FORDON, cykelbanor, mopedbanor eller på gatan. Absolut inte på gångbanor eller trottoarer.
OM man vill ta med EL-fordonet eller cykeln på gångbanan får man GÅ bredvid eller bära den på armen. Parkering av dylika fordon skall ställa på bestämda ytor (avgiftsbelagda) avsedda för fordonen eller i cykelställ.
Därmed är ju problemet löst, eller behövs kanske ytterligare förklaringar typ kvällskurser och kanske körkort för sparkcyklar?
Detta självklara har alltid gällt, och gäller i de flesta städer, tydligen dock inte i den Svenska huvud(lösa)staden.
Även här i den lilla fina småstaden Alingsås är detta numera ett känt problem att vi gamla gubbar och gummor dagligen riskerar att bli påkörda av tokstollar som tror att EL-sparkcykeln (och även den vanliga cykeln) är en leksak som får/skall framföras på trottoaren eller gångbanan. Trots att det finns utmärkta cykelbanor på motsatta sidan av gatan.

  • Ung skäggig 70+Pensionär
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.