Foto: JOHAN HALLBERG
Vill se bättring. Områdespoliserna Ulf Lundström och Daniel Gabrielsson menar att allt för många cyklister bryter mot trafikregler.

Vill se bättring hos cyklister

Alingsås

Många cyklister i Alingsås slarvar och bryter mot trafikreglerna – det menar polisen, som nu kommer att genomföra en riktad insats mot cyklister.

De båda områdespoliserna Daniel Gabrielsson och Ulf Lundström har mycket kontakt med allmänheten när de patrullerar till fots eller på cykel, och något som allmänheten ofta har synpunkter på är cyklisternas framfart.

– Det är något vi får till oss varje gång vi är ute och patrullerar, säger Daniel.

Tillåtande attityd

Tre stora problemområden finns. Det handlar om cyklister som kör mot enkelriktat, de som cyklar på trottoarer och trafikanter som inte har fungerande lyse när de cyklar i mörker. Från polisen sida har man så här långt haft en tillåtande attityd mot dem som brutit mot lagen.

– Vi har stoppat cyklister, påtalat det olämpliga och varnat dem, men inte rapporterat, säger Daniel.

Någon större förbättring har polisens agerande inte resulterat i så här långt. Nu väljer man under september att genomföra ett antal riktade insatser mot cyklister.

– Ska det bli någon ändring får vi börja att rapportera, tyvärr är det kanske så att när det kostar lite börjar folk tänka efter, säger Daniel och Ulf.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.