Foto: MIKAEL SVENSSON

AHK cementerade serieledningen

Handboll

Tredje matchen på fem dagar verkade inte bekomma Alingsås HK hemma mot Lugi. Tabellettan vann matchen med 24–21 (10–10) och man gjorde det mycket tack vare ett femstjärnigt försvarsspel. 

– Det sitter nog inte så mycket i kroppen, utan mer i huvudet när det handlar om att ladda om med ett såpass tajt spelschema. Man måste vara påslagen där uppe, helt enkelt. Vi har ändå tränat sedan i somras och ska klara av det rent fysiskt, säger Axel Franzén, som var en gigant såväl i det offensiva som defensiva spelet. 

– Framåt fanns det inte mycket att klaga på, men bakåt var jag inte hundraprocentig. Vi släppte in några enkla mål där från mittnio. Men totalt sett kan det nog ändå ha varit min bästa match i AHK-tröjan, utvecklar han vidare. 

Franzén var en av spelarna som visade vägen i andra akten, där Alingsås ganska snabbt kopplade ett grepp. Känslan var att man hade bra koll på gästerna, som dock aldrig helt gav slaget förlorat.
Men när Erik Andreasson pricksköt in 23–18 med sju minuter kvar var Lugi riktigt illa ute.

Man gjorde en sista kraftansträngning att komma ikapp, men det var förgäves.

Alingsås kunde enkelt hålla undan och cementerade serieledningen i Handbollsligan.

– Jag är stolt över grabbarna, det var ändå vår tredje match på fem dagar. Spelmässigt var det kanske ingen instruktionsfilm över hur handboll ska spelas, men jag är väldigt nöjd med laginsatsen, säger tränare Mikael Franzén som passade på att berömma Jacob Lundahl: 

– Förra matchen var han helt fantastisk både framåt och bakåt och idag visade han att det inte var en engångsföreteelse. Som ledare är något av det roligaste som finns att se spelare som tar för sig på träning även få till det på match. Det värmer verkligen. 

Noterbart är att det tidigare under måndagen blev klart att de båda kantspringarna Samuel Lindberg och Benjamin Helander blir Alingsås trogna i ytterligare två säsonger. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.