FOTO: MIKAEL SVENSSON

AHK sprang ifrån i Challenge Cup

Handboll

Det var till slut inget snack om saken när Alingsås HK och HB Käerjeng drabbade samman i Challenge Cup.
AHK spelade sin klassiska kontringshandboll i andra och vann med hela 36–24 (13–10).

Ingen var riktigt säker på vad som väntade när Käerjeng klev in på Estrad Arenas matta på lördagen. Gänget från Luxemburg bjöd dock på den från Mikael Franzén förvarnade ”gubbhandbollen” med luriga inspel, skott från ingenstans och individuella prestationer.

Ett spel som AHK i alla fall under första halvlek hade svårt att få riktigt grepp om.

– Vi var förberedda på det lite grann ändå och var medvetna om att dom spelade okonventionellt. Det kunde komma skott här och där, möter man motstånd i Europa blir det alltid annorlunda. Det är nyttigt att möta den typen av motstånd med, säger Niklas Kraft.

Kraft gjorde en mycket fin match den här lördagseftermiddagen, inte minst efter paus när AHK sprang ifrån i kontring efter kontring. Från början var tanken att Gustav Skagerling skulle stått hela matchen, och Skagerling började också matchen galant.

Men redan efter två och en halv minut fick ”Gurra” kliva av efter ett blytungt skott rätt i huvudet. Jobbigt för AHK-målvakten som har en historia med hjärnskakningar.

– Gustav duschade och åkte hem direkt med huvudvärk, mer än så vet vi inte i dagsläget, berättar Mikael Franzén med en suck.

Käerjengs luriga spel och AHK:s oförmåga att utnyttja lägena när dom kom gjorde det hyfsat jämnt i första, men i andra var det aldrig något snack. Krafts räddningar, Käerjengs tekniska fel och en flygande finländare i Benjamin Helander ökade på ledningen i stadig takt.

– Dom är lite röriga i sitt spel och har ganska många tekniska fel, då blir det många kontringar. Det passade mig väldigt bra, säger dagens tolvmålsskytt.

– Vi skulle skärpa till oss efter första där vi var lite på halvfart. Vi ska kunna springa över det här gänget och det gjorde vi i andra, fortsätter han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.