Arkivbild. MIKAEL SVENSSON

AHK utan problem i Helsingborg

Handboll

Det var aldrig spännande mellan OV Helsingborg och Alingsås HK.
AHK var helt enkelt alldeles för bra på samtliga positioner och vann med 38–23 i en mycket ensidig historia.

Nej, det blev verkligen inget drama att tala om i Helsingborg. Alingsås var två-tre klasser för bra för OV den här kvällen och vann precis hur enkelt som helst.

– Spännande var det kanske inte men det var bra gjort av oss det här. Vi satte ner foten direkt och visade att vi är pålästa och ville vinna kamper. Det blev heller ingen försämring när jag bytte spelare så det här var jättebra hanterat av oss, säger en nöjd Mikael Franzén.

AHK inledde på bästa sätt med tre blixtrande kontringar som innebar snabb 3–0-ledning och det präglade sedan resten av matchen. Helsingborg kom aldrig i närheten av AHK som hade avgjort med 20–10 redan i paus.

 

I andra var frågan bara hur stor segern skulle bli för Alingsås som till slut vann med 15 bollar. Mikael Franzén var tydlig med att det inte bara var Helsingborg som var svaga utan att hans lag presterade på en hög nivå.

– Vi har stor delaktighet i de här siffrorna. Försvarsspelet var tajt med en bra målvakt i Gustav Skagerling bakom. Vi har rätt fokus hela tiden och Helsingborg kommer ingenstans i sitt offensiva spel. Framåt blev det inte jättemånga uppställda anfall men tycker även där att vi har några bra lösningar.

 

Just omställningarna var AHK:s segervapen då nästan hälften av målen gjordes i första eller andra fas.

– Vi har gått och väntat på att vi ska få den fullträffen och visa att vi har den nivån i oss. Visst, vi ska kunna vinna matcher på annat sätt också men omställningar är lite vårt signum och det är så vi sill spela. Alla levererar idag, det är jag mest stolt över, men det var kul att se en sådan som Andreas Berg få göra lite mål igen.

William Andersson Moberg var tillbaka, hur såg han ut tycker du?

– Spelsugen! Det har han varit länge och det var kul att se honom i spel. Den där spelglädjen såg jag hos alla idag. Det är viktigt under en lång säsong.

 

Gustav Skagerling var bäst i AHK med flera svettiga räddningar, många målgivande kast och även ett mål på kontot.

– Idag jobbar hela laget på bra tycker jag. Man kom dit, det var tomt på läktarna, knappt någon musik och så höstmörket utanför, då kändes det lite segt (skratt). Men vi visade direkt att vi ville spela handboll.

Hur viktiga var de första tre kontringsmålen?

– Jäkligt viktiga tror jag. Vi möter ett bottenlag och när dom känner att vi har 3–0 efter någon minut så är uppförsbacken ännu brantare.

Om du ska vara ärlig – när kände du att matchen var vunnen?

– I paus är det klart det känns så, men då mest för jag vet vilken inställning och kvalitet vi har. Det hade kunnat bli match men det kändes snarare som att vi hade en växel till att lägga i. Alla på planen bidrog idag, då ska det mycket till för att slå oss.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.