FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Alingsås FC klara för Elitettan

Fotboll

Visst löste dom det, Alingsås FC!
Efter en mållös retur mot Älvsjö säkrade alingsåsarna avancemanget till Elitettan.
– Det känns underbart, säger en jublande glad Mikael Prodér.

Alingsås FC trotsade kylan och regnet på Alströmervallen och är klara för Elitettan efter 0–0 (sammanlagt 2–0) mot Älvsjö AIK. 
– Det känns underbart. Vi har nått det målet vi har haft hela säsongen, sa en överlycklig Mikael Prodér efter slutsignal.
 
De drygt 500 åskådarna på Alströmervallen fick se en inledningsvis tillknäppt historia med mycket kamp på mittfältet. En matchbild som passade väderleken väl. Regnet öste ner över publiken  som skyddade sig med oräkneliga paraplyer. 
 
Ställningskriget fortsatte in på andra halvlek, även om chanserna åt båda håll duggade allt tätare. Vänsteryttern Lisa ”Mini” Johansson var närmast för hemmalaget med ett skott tätt utanför den bortre stolpen i den 60:e minuten.
 
Älvsjö å andra sidan var nära på att ta ledningen vid ett par tilltrasslade situationer framför AFC:s mål. Målvakten Amanda Nordberg lyckades dock styra undan de flesta hoten. Alingsås FC fick sedermera matchen dit de ville och lyckades hålla nollan utan några större bekymmer. 
 
– Vi hade jobbat med att hålla nollan idag för då var det klart och det gör vi. Vi gjorde en jättestabil match som innehöll mycket nerver från båda lag, kommenterade huvudtränare Mikael Prodér efter slutsignal. 
 
– Moa Jarl var dominant idag på mittfältet som hon var varit under hela säsongen. Hon och Rebecka Sultan har varit vår nyckel med balansen på det centrala mittfältet. Även Alexandra Roholt på högerbacken stack ut, fortsatte Prodér. 
 
Slutresultatet skrevs till 0–0 på Alströmervallen. Sammanlagt vann Alingsås FC dubbelmötet med 2–0 och är därmed tillbaka i Elitettan efter tre år. 
 
– Det känns helt underbart. Vi har nått det målet vi har haft hela säsongen så vi är jätte glada. Vår säsong är hittills perfekt. Nu har vi DM också nästa helg, avslutade en lycklig Prodér. 
 
I tisdagens pappers-AT kan ni läsa mycket mer, och se fler härliga jubelbilder, från AFC:s avancemang!
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.