Foto: Morgan Norman
GÄSTAR ALINGSÅS. Anders Jansson hoppas att Alingsåspubliken ska känna sig inspirerade, glada och fulla av energi efter att de tagit del av hans föreställning Radikal optimist, som spelas i Alströmerteatern på fredag.

Tar med sig optimism till Alingsås

Alingsås

I kväll fredag står en radikal optimist – Anders Jansson – på scen i Alströmerteatern.
– Jag tycker optimisten har dåligt rykte! Det är som att vi är lite dumma, säger komikern.

Kom in och stäng dörren, Anders Janssons första solo­show, togs emot väl av såväl publik som recensenter. I februari var det premiär för hans andra soloföreställning, Radikal optimist, som även den tagits emot mer än väl. ”Bland det bättre jag har upplevt från en scen i humorväg”, säger en av de positivt inställda recensenterna.  

Turné runt landet

Nu, under hösten, är Anders Jansson på Sverigeturné med föreställningen och på fredag kväll är det Alingsås tur att ta emot komikern.

– När jag gjorde min första soloshow gällde det att försöka hitta vem jag var på scen och var jag var som bäst. Kom in och stäng dörren gick bra, det finns bitar i den jag tycker är hysterisk roliga. Samtidigt kan jag känna nu i efterhand att den var lite spretig, säger Anders.

Förlåtande namn

Även om föreställningen har titeln Radikal optimist, menar Jansson att den rymmer långt mer än just funderingar kring detta ämne.

– Jag vill försöka att inte vara för konceptuell, så jag låter namnen på föreställningarna vara så förlåtande att jag kan ändra in i det sista. Det gör jag fortfarande, kommer jag på något en kväll kan jag lägga in det.

Artikeln publicerades i sin helhet i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.