FOTO: ÄLVSJÖ AIK FF

Bjerkén hoppas på en bra match

Fotboll

Älvsjö har ett ruggigt tufft läge inför den avgörande returen mot Alingsås FC.
Tränare Daniel Bjerkén hoppas på att först och främst bjuda Alingsåspubliken på en fin match.

– Vi ska försöka göra motstånd, det gjorde vi inte riktigt senast, säger Daniel Bjerkén med ett lätt skratt.
– Första kvarten var det sämsta vi gjort sedan en träningsmatch i januari, fortsätter han om det faktum att Alingsås FC körde över Älvsjö från första visslingen i förra helgens första möte.
Han förklarar att hans lag hade det tufft med nerverna.
– Det var ett jäkla ståhej kring matchen innan och många var väldigt nervösa. Dessutom blev det lite rörigt när vi fick skjuta upp matchen också, helt klart var det så att Alingsås klarade av den situationen bättre än vad vi gjorde.
Och konstgräset var inte i bästa skick som vi förstod det?
– Nja, det vet jag inte, i Stockholm ser alla konstgräsplaner ut så. Dom är så enormt hårt belastade varje dag, till och med Tele2 Arena har uselt konstgräs liksom.

Daniel Bjerkén tog över Älvsjö inför den här säsongen och fick ett lag som slutade fyra året innan att nu vara med och slåss om en plats i näst högsta serien.
– Det är klart att man vill vinna varje match och givetvis vill vi gå upp, det är inget mer med den saken. Men samtidigt har vi heller inte satsat på massa värvningar och annat. Snarare har vi tappat vår bästa målskytt till Brommapojkarna.
Bjerkén menar trots detta att det finns mycker mer att hämta inte bara från sitt eget lag utan även från AFC i returen.
– Det var främst nervositeten som fällde oss i första matchen men det var en rätt dålig match överlag. Man kan säga att vårt mål med returen är att upprätta lite värdighet igen och bjuda publiken på en bra match. Man såg att Alingsås är ett väldigt duktigt fotbollslag, men jag gissar samtidigt att dom inte var särskilt nöjda med sitt spel dom heller.

Älvsjö-tränaren säger vidare att det är riskabelt att frångå sin ordinarie matchplan, trots underläge 0–2.
– Först och främst får man inte släppa in mål på hemmaplan i såna här möten, men nu har vi gjort det. Vi kommer spela precis som vanligt ändå, det finns ingen anledning till att göra annat. Det är ändå 2–0 över 90 minuter det handlar om. då blir det bara löjligt att börja jaga resultat och mål direkt.
– Vi kommer satsa på att ha ordning och disciplin i vårt försvarsspel, när vi sedan får chanser att anfallera kommer vi göra det, säger han slutligen.

I lördagens AT: Stor intervju med AFC-kaptenen Moa Jarl inför avgörandet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.