Foto: N-G SVANTESSON

Dahir tränar VIK – som lägger ner FK

Fotboll

Vårgårda IK har gjort klart med en ny tränare.
Det blir 31-årige Walid Dahir som tar över efter Tobias Edenvik.
– Jag ser verkligen fram emot att få jobba inom VIK:s organisation, säger Dahir som skrivit på ett rakt tvåårsavtal.

Arbetet med att rekrytera en ny tränare har pågått under en tid, och när AT-sporten pratade med sportchef Peo Häggström för ett par veckor sedan lät han förhoppningsfull.
Nu har alla bitar fallit på plats och under onsdagen presenterades den nye huvudtränaren på Tånga hed.

Närmast kommer Walid Dahir från ett tränaruppdrag i division IV-klubben Zenith.
– Jag kände någonstans att jag ville bort från Göteborgsfotbollen, och när jag fick förfrågan från Vårgårda fick jag direkt en bra känsla. Det verkar vara en proffsig och välskött klubb som har ambitioner och vill framåt. För mig som ung och driven tränare tror jag att det här uppdraget passar perfekt, säger Dahir.
Vad har du för koll på laget du tar över?
– Förutom att jag känner till ”Mommo” (Mohammed Abdulrahman) sedan min tid i GAIS så har jag ingen koll alls egentligen. Jag ska träffa spelarna här i kväll (läs onsdag). Efter hand får vi i tränarstaben tillsammans med sportchefen givetvis se över spelartruppen och om det behövs några förstärkningar och liknande.

Samtidigt som Dahir presenterades av Vårgårda, meddelade man också att man dels lägger ner division V-laget Vårgårda IKFK men också att man startar upp ett damlag kommande säsong.
– Vi satsar istället på en större a-lagstrupp och söker ledare för att hantera detta. Vi måste bli ett gäng i Vårgårda och det har varit svårt med FK, säger Peo Häggström, sportchef, om beslutet att lägga ner VIKFK.
– Tanken från början var att FK skulle vara en språngbräda för de unga spelarna in i a-laget men så har det inte riktigt blivit. Dessutom är det väldigt krångligt med att göra övergångar hela tiden då man måste vara ute i god tid och det kostar mycket pengar.

Nästa år startar alltså Vårgårda även ett damlag i seriespel igen, vilket glädjer Häggström:
– Vi kommer starta ett a-lag för damer nästa säsong, det känns riktigt häftigt! Vi har massor av duktiga spelare från F16 och neråt och nu kommer dom hoppa in i division IV-spel, så även där rekryterar vi ledare.

Läs mycket mer om Vårgårdas nyheter i torsdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.