PHILIP MAURITZSON
Skyddar planerna. Ingemar Langdell, Jan-Åke Widell och Leif Sjöberg i Sävens BK gläds åt det nya vildsvinselstängslet som numera omgärdar fotbollsplanerna.

Elstängsel ska freda fotbollsplanerna

Vårgårda

Det är en motståndare som kräver ett lite annorlunda zonförsvar, en zon med elstängsel kring.
Nu har Sävens BK skyddat sig mot vildsvinsangrepp.

Sävens BK i Vårgårda fick i februari i år ett riktigt skrämselskott av skogens nattliga marodörer.

– Jag kom hit och trodde först att det varit en mullvad framme, men insåg sen att det handlade om vildsvin. Det hade bökat upp ett stråk på vår b-plan och jag förstod direkt att nu har vi ett arbete framför oss, berättar ordförande Ingemar Langdell.

– Ja, det hade varit ett riktigt skräckscenario om de hade gått på vår a-plan, säger Jan-Åke Widell som sitter i föreningens plankommitté.

För föreningens a-plan är inte bara en fin gräsplan, här finns installerade robotgräsklippare med avgränsningskablar.

Agerade på en gång

Föreningen agerade snabbt och bestämde sig för ett längre elstängsel och en färist, alltså ett markgaller.

Mycket ideellt arbete följde, ett ekonomiskt bidrag från kommunen på 9 000 kronor hjälpte till liksom ett stöttande från huvudsponsorn Gabrielssons i Ljurhalla.

– A-laget fick sätta upp 200 stolpar och isolatorer innan semestern, sen kom trådarna och elaggregatet. Det är 800 meter gånger två, så vi har stängslat in två hektar, berättar Ingemar Langdell.

Artikeln publicerades i sin helhet i lördagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.