Illustration: Liljewall Arkitekter AB
Under gemensamt tak. Den nya räddningsstationen ska ha plats för både räddningstjänst och ambulanssjukvård.

Ett steg närmare ny räddningsstation

Alingsås

Det är nu klart att Tommy Byggare uppför Alingsås nya räddningsstation på Tokebacka – räddningstjänst och ambulans kommer att dela anläggningen.

Nu meddelar Alingsåshem att Tommy Byggare har fått ansvaret att bli entreprenör för projektet att bygga Alingsås nya räddningsstation. I de nya lokalerna, som kommer att byggas på Tokebacka, ska räddningstjänst och ambulans husera i gemensamma lokaler.

Söker bygglov nästa år

Under hösten fortsätter Alingsåshem och Tommy Byggare det gemensamma arbetet med projektering. Bygglov förväntas sökas under första kvartalet 2020.

– Vi är glada att vi kan fortsätta processen med fortsatt projektering och planering, säger Stefan Bedö, projekt­ledare för Räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Trångbodda i nuläget

Den nya anläggningen beräknas bli omkring 6 500 kvadratmeter stor och ska rymma allt från parkeringsplatser för utryckningsfordon till träningscenter, konferensrum och sociala ytor.

Både räddningstjänsten och ambulanssjukvården är trångbodda i sina nuvarande lokaler och välkomnar en flytt till nya uppdaterade och moderna lokaler som kan säkerställa verksamheterna. För ambulansens del har placeringen vid lasarettet i Sörhaga också inneburit att utryckningstiderna har varit för långa.

Bättre samverkan

– Räddningsstationens framtida placering, nära E 20 och den planerade underfarten Krangatans förlängning, minskar ambulanssjukvårdens utryckningstider, säger ambulanschef Magnus Güldenpfennig, i ett pressuttalande där han också uppger ambulanssjukvården och räddningstjänsten kommer få bättre förutsättningar att samverka efter en framtida flytt till en gemensam anläggning.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.