Fick kämpa sig till två poäng

Handboll

Spelet stämmer fortfarande inte för Alingsås HK.
Men poängen, dom trillar in ändå. Som när man slog Guif hemma med 29–26 (12–12).

Den snålt tilltagna publiken i Estrad, blott 1 343 såg matchen, fick inte se någon vidare handbollsunderhållning på tisdagskvällen.

Dramat, det var det inget fel på, men båda lagen bjöd på tekniska missar och hawaii-handboll i en fajt som levde ända in i slutminuten. AHK inledde dock matchen klart bäst och hade med virvlande handboll gått fram till 4–0 på mindre än fyra minuter.

Men Guif tog det med ro och kom tillbaka med besked. Anförda av ungtupparna Marcus Ekman och Eric Johansson var man snart ikapp och faktiskt förbi till 6–7 och 7–8 innan Mikael Franzén tog timeout.

Hemmaspelet präglades av tappade bollar och bommade kanonlägen från lite varstans i banan men på något vis lyckades man gneta sig kvar i målprotokollet genom någon individuell prestation eller en räddning av Gustav Skagerling.

Lagen följdes åt även i andra halvlek där Herdeiro Lucau i Guifs mål inledde starkt och fortsatte rädda klara AHK-lägen. Samtidigt tappade AHK-försvaret allt som oftast sista spelaren i gästernas långa anfall med mål som följd.

Som tur var hade hemmalaget återigen ett par starka hemmatoppar i form av Gustav Skagerling och framförallt Fredrik Teern, som fortsatte visa vägen för alingsåsarna.

Hans ursinniga spel i båda riktningar bar AHK framåt, även när Guif kom ikapp och gick förbi med ett mål med nio minuter kvar. Benjamin Helander kvitterade till 23–23 och sedan öste Teern in 24–23 strax därpå i ett ryck som blev avgörande.

AHK hade sedan chansen ett par gånger om att verkligen döda matchen men istället kunde Guif skaka om hemmaspelarna ända in i slutminuten där segern till slut säkrades.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.