Foto: Mikael Svensson

Gerdsken föll stort i första kvalmatchen

Fotboll

Gerdsken har ett berg att bestiga inför returmötet med Landvetter IS.
Detta sedan LIS vunnit hemma i första kvalmatchen med hela 4-1.

Det började ju så bra för Gerdsken borta mot Landvetter. Felix Hafström nickade in 0-1 redan efter ett par minuter, fint assisterade av Fredrik Johansson, men sedan kom Landvetter-offensiven igång på allvar.

På 14 minuter, mellan minut 13 och 27, hann Landvetter inte bara kvittera utan även gå ifrån till 3-1 under en blytung period för gästerna från Alingsås.

Gerdsken kom tillbaka spelmässigt efter den överkörningen och skapade ett par lägen innan paus men 3-1 stod sig till vilan. Även om GBK stod upp spelmässigt i andra halvlek hade man inte de där riktigt heta chanserna för en så viktig reducering.

Det var istället Landvetter som gjorde även nästa mål när målvakten Erik Andersson missade och tillät hemmalaget att enkelt rulla in 4-1 med drygt 20 minuter kvar.

GBK försökte få till något i slutet, bland annat med en del byten, men det var lönlöst. Fredrik Johansson träffade ribban i slutminuterna och Gerdsken skakade fram några fasta situationer, utan att närma sig motståndarna. Landvetter vann därmed med 4-1 och har nu kanonläge inför returen på Gerdskenvallen kommande helg.

Efter slutsignalen var det med en tung suck som Lars-Petter Björk konstaterade att hans lag helt enkelt inte kunde hantera motståndet.

– Första 30 kör dom över oss mer eller mindre. Landvetter är hetare och mer sugna och vi står inte upp riktigt. Det kändes nervöst och vi vågade inte hålla i bollen alls, säger han.

– Vi har mött för dåligt motstånd på slutet och nu råkar vi på ett såhär bra lag, då klarar vi inte av det. Sista timmen är ändå bra men då ligger vi redan under med 1-3, tyvärr är det dessutom missar som ligger bakom många av målen.

Extra tungt blev det för Gerdsken i slutet då Jacob Borg klev av skadad.

– Han fick en smäll mot knäet och foten fastnade lite. Jag tror tyvärr inte han kan spela nästa helg, rapporterar Jacob Borg.

Mer snack om matchen i tisdagens pappers-AT!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.