Foto: Filip Landqvist
NY PÅ POSTEN. Viveka Hedbjörk, i dag publisher för Hallandsposten och Hallands Nyheter tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås Tidning.

God journalistik i fokus för de nya ägarna

Hela området

I förra veckan blev det klart att det blir Stampen Media som tar och över och kommer driva Alingsås Tidning vidare. Nu kommer fullt fokus ligga på god lokal journalistik.

– Det finns alla ingredienser och alla förutsättningar för att Alingsås Tidning ska kunna vara en riktigt bra lokaltidning, säger Viveka Hedbjörk som tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

I torsdags kom beskedet att Stampen Media tar över Alingsås Tidning. Stampen har också slutit ett avtal med Gota Media om att förvärva Alingsåskuriren.

Ny chefredaktör

Viveka Hedbjörk, i dag publisher för Hallandsposten och Hallands Nyheter tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås Tidning och Lerums Tidning. Hon kommer hålla koll på de fyra tidningarna parallellt. Hon är ingen permanent lösning utan en ny chefredaktör ska ta över efter henne och planen är att det ska ske inom tre till sex månader.

– Mitt jobb kommer vara att säkerställa att redaktionen kan arbeta med journalistik under den här omvälvande perioden, säger Hedbjörk och fortsätter:

– Alingsås Tidning har inte moderniserats i samma takt som andra tidningar inom Stampen och den moderniseringen måste vi nu komma igång med.

Hur kommer läsarna märka av förändringar?

– I det korta perspektivet kommer de inte märka några dramatiska skillnader. Men det viktigaste jag kan säga är att den osäkerhet som fanns kring tidningens framtid nu är utraderad.

Hon berättar fortsatt att tidningens lay-out kommer förändras och att det inom kort kommer en helt ny nyhetssajt.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.