FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Inget division II-spel för GBK

Fotboll

Det blir inget division II-spel för Gerdskens BK nästa säsong.
Returmatchen på Gerdskenvallen slutade 3–1 till gästerna Landvetter IS, som sammanlagt vann kvalmötet med imponerande 7–2. 

– Vi mötte ett riktigt bra lag som var starka i varje lagdel, kommenterade GBK:s lagkapten Marco Stua som medgav att resultatet var rättvist. 
 
Visserligen fick Gerdsken precis matchen dit de ville inledningsvis. Efter lite flipperspel i offensivt straffområde och hands på försvarsspelare i Landvetter pekade domaren på straffpunkten. Fredrik Johansson var säker framför mål och satte dit 1–0 för hemmalaget. 
 
– Med lite tur hade vi kunnat behålla 1–0 ledningen till paus, fortsatte Stua. 
 
Men Landvetter visade prov på stor klass och skar gång på gång igenom hemmalagets försvarslinje med smarta inspel. I den 32:a minuten blåste domaren ännu en gång för straff. Denna gången var det gästernas tur att få chansen från elva meter efter att Adam Hägg dragit ner en motståndarspelare i straffområdet. Erik Andersson i hemmamålet var utan räckhåll för straffsparken, och halvtidsresultatet skrevs 1–1. 
 
När sedan Landvetter direkt tog ledningen i andra halvlek gick luften ur hemmalaget, som behövde göra hela sex mål för avancemang. Istället fick Gerdsken se sig rättvist besegrade i dubbelmötet med 7–2, efter ytterligare ett Landvetter-mål i andra halvlek. 
 
– Andra halvlek började riktigt tungt när de smällde in 2–1. Då blev det uppförsbacke och väldigt jobbigt. Men överlag har vi har gjort en riktig bra säsong. Vi var lite ojämna under våren och tappade några onödiga poäng. Men vi har höjt oss och spelat superstarkt efter sommaren, summerade Marco Stua.
 
– Vi kanske behöver ett år till i trean innan vi ska ta det där riktiga klivet till division 2. Vi får se till att vinna serien nästa år så vi går direkt upp, avslutade en förhoppningsfull Stua. 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.