Johansson: ”Har varit vårt mål hela säsongen”

Fotboll

Höstsäsongen blev spolierad av en skada men nu är skarpskytten Lisa ”Mini” Johansson tillbaka lagom till kvalet.
– Det går knappt att sätta ord på hur viktigt detta är, säger anfallaren.

Idag är Lisa Johansson tillbaka i träning till 100 procent och redo för att hjälpa sitt lag i kvalet.
Men det såg till en början ut som att säsongen skulle vara över efter den där olyckliga landskampen.
– Planen vi spelade på var nyss vattnad och väldigt blöt. När jag skulle vända hemåt med boll halkade jag och gick liksom ner i split. Det visade sig att jag fick en bristning i muskelfästet och det gjorde jäkligt ont, säger Lisa vars första besked var tungt.
– Sjukgymnasten jag var hos först sa upp till tre månader, men den jag går hos nu sa att det inte var någon fara för kvalet. Ett otroligt skönt besked att få, säger Johansson.

Osäker form
Skadan har gjort att Lisa inte spelat 90 minuters fotboll på bra länge så formen hon kliver in i kvalet med är något oklar, menar hon.
– Jag har inte spelat 90 minuter än och vet inte om jag startar eller inte mot Älvsjö i helgen. Men 45 minuter har jag kunnat köra utan problem.
Du blev omsprungen i skytteligan av Göteborgs Olivia Johansson Alcaide, är det något som grämer dig?
– Nej inte alls faktiskt, bara vi vinner matcher är det lugnt för mig. Det har känts väldigt bra att se så många andra i laget kliva fram som målskyttar, det minskar pressen på att jag ska göra mål.

Johansson tror motståndarna Älvsjö kommer passa AFC som handen i handsken.
– Dom spelar ett klassiskt 4-4-2 och det har passat oss perfekt i tidigare matcher. Vi kör ju antingen 4-5-1 eller 4-3-3 och får därmed ett övertag på mittfältet, vilket ger ytor för vår ”tia”. Vi är överlag väldigt starka centralt.

Hur viktigt är det för er att ni går upp?
– Det är väldigt viktigt, så viktigt att det knappt går att sätta ord på det. Elitettan har varit vårt mål hela säsongen och ända sedan klubben bildades.

Blir det extra press på er då?
– Det är klart det kan bli det, men vi har en hel del spelare i laget som varit med i den här situationen förr, vilket känns tryggt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.