Arkivbild. Foto: Filip Landqvist

Knivman försökte stjäla bil

HERRLJUNGA

En knivbeväpnad man försökte på onsdagseftermiddagen tvinga till sig en bil på Storgatan i Herrljunga. Senare under natten greps en man som tros ha koppling till händelsen.

Det var strax efter klockan fyra på onsdagseftermiddagen som polis larmades till Herrljunga efter att en knivbeväpnad man tvingat sig in i en bil. Gärningsmannen ska ha tagit sig in på bilens passagerarsida och hotat till sig bilnycklarna av föraren. Föraren lämnade fordonet och knivmannen försökte sedan köra därifrån, men misslyckades med att starta bilen. Han försvann då istället till fots från platsen.

Trots många polispatruller inklusive hundpatrull kunde inte den misstänkte gärningspersonen lokaliseras initialt.

Däremot fick polisen senare under natten vid 00.40 in larm om en person som uppträdde misstänkt mellan Herrljunga och Vårgårda. Polispatrull anträffar mannen som stämmer in med signalement från tidigare ärende under kvällen. Mannen fick följa med till polisstationen i Alingsås misstänkt för försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Enligt polisen talar allt för att den misstänkte kommer bli anhållen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.