Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Lundahl visade vägen i makalös vändning

Handboll

Alingsås HK stod för en makalös vändning när laget vann med 32–29 (13–17) mot IFK Ystad borta. En av spelarna som visade vägen var Jacob Lundahl med sina sex fullträffar.

– Vi visar en jävla moral och vi tror på det vi gör trots att spelet inte fungerar hela vägen. Försvarsspelet är riktigt bra där när vi börjar få kontakt i mitten på andra halvlek – och det leder till att vi får några enkla mål. I samma veva blir dom lite passiva och det utnyttjar vi verkligen till max, säger Lundahl som lät den fruktade högerarmen tala vid flera tillfällen när det behövdes som mest. 

Själv var han ganska blygsam efter slutsignalen:

– Kul att få bidra med lite mål och så, men det är inte bara min insats som gör att vi vänder på matchen. Hela laget steppar upp och gör det otroligt bra sista tio minuterna, säger han. 

Kan man säga att detta var ditt stora genombrott i Handbollsligan?

– Nja, det vet jag inte. En match är en match. Det gäller att fortsätta så här om man ska kalla det genombrott tycker jag. 

Annars såg det som sagt inte speciellt ljust ut för Alingsås med cirka 20 minuter kvar.

Hemmalaget ledde då med 24–17 och i det läget talade ingenting för att gästerna skulle lämna Skåne med några poäng. 

Men hastigt och mindre lustigt för hemmalaget så började AHK operation upphämtning, och en av spelarna som gick i bräschen var nämnde Lundahl. 

Med cirka nio minuter kvar var gästerna fem bollar ifrån vid hemmaledning 28–23.

Ett paralyserat IFK kunde sedan bara se på när Alingsås HK gjorde åtta (!) raka mål. Vips var det 28–31 på resultattavlan med 50 sekunder kvar.

Jacob Lundahl, som gjorde flera viktiga mål när laget jobbade sig ikapp och förbi, var av förklarliga skäl glad efteråt:

– Nu får vi fira lite innan vi laddar om för matchen mot Lugi på onsdag, hälsar sexmålsskytten. 

Mer om matchen i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.