• Foto: Helena Sävefjärd
    MÅNADENS BILD. Sällskap i morgondimman.
  • Foto: Klara Hector
    HELENA SÄVEFJÄRD.

Månadens bild – en dimmig historia

Alingsås

Det har varit en turbulent tid på Alingsås Tidning de senaste veckorna. Men det man kan veta med säkerhet är att tävlingen Månadens bild rullar på i oförtruten takt. Vinnare denna gång blev Helena Sävefjärd som en dimmig morgon lyckades fånga dubbla rådjur på bild.

Sommaren har nu till 100 procent flutit över till höst och med hösten kommer alla härliga höstbilder. Färgglada löv och vackert ljus brukar vara en bra kombo för att få till fina fotografier.

September månads vinnarbild är dock av ett lite annat snitt. Där är det istället en mjölkaktig dimma som ramar in motivet. Ett motiv som inte är särskilt färgglatt men inte mindre vackert för det. Bilden är tagen på fält i Hol av den morgonpigga Helena Sävefjärd.

– Jag skrämde slag på många djur den morgonen när jag skulle fota, säger Helena och skrattar.

Bildkonto på Instagram

Helena är en flitig fotograf och tar främst bilder med sin mobil men har även mer avancerad kamerautrustning. Hon har ett Instagramkonto, @savefjards_bilder, där hon publicerar kort med främst naturtema.

Det AT:s jury föll för med just rådjursbilden var att man riktigt kunde känna stämningen som var den där tidiga morgonen. Att Helena dessutom lyckats fånga en av de fyrbenta precis när den tittar mot kamerans lins skapar ytterligare effekt.

– Jag kände att det här är verkligen ett ögonblick, säger Helena på frågan om känslan när hon tog bilden.

Detta är blott andra gången som alingsåsaren skickar in ett bidrag till månadens bild och det gick med andra snabbt till hennes första vinst. Utöver äran vinner Helena också ett presentkort värt 250 kronor. Segern innebär också att hon blir en av tolv som har chansen att vinna tävlingen om hela årets bästa bild.

I lördagens AT kan du se tre bilder som fick hedersomnämnande.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.