Foto: Alingsås Tidning

Misstänkt för styckmord omhäktad

Alingsås

Den man som misstänkts för styckmordet på Noltorp omhäktades i förra veckan – samtidigt misslyckades åklagaren med att få en annan man häktad för grovt skyddande av brottsling.

Utredningen av styckmordet på Noltorp tog en ny vändning i förra veckan då åklagaren begärde en man i 50-årsåldern häktad för grovt skyddande av brottsling. Brottsdatumet är satt till midsommardagen, samma dag som mordet ska ha skett. Åklagaren vill dock inte i detalj gå in på vad mannen ska ha gjort.

– Jag anser att han har gjort saker som gör att det finns sannolika skäl för brottet och att han kan förstöra utredningen om han finns på fri fot, säger Maria Thorell, åklagare.

Överklagare inte
beslutet

I samband med häktningsförhandlingen nekade mannen till brott, och meddelade också att han inte hade för avsikt att svara på några frågor i rätten. Efter avslutad förhandling konstaterade tingsrätten att det inte fanns tillräckligt stark bevisning för att häkta mannen, vilken försattes på fri fot. Åklagaren kommer inte att överklaga domstolens beslut.

– Nej, nu är han på fri fot och den skada som han kan orsaka kan redan vara skedd, säger Maria Thorell.

Misstankar kvarstår

Enligt åklagaren kvarstår brottsmisstankarna mot mannen. Ytterligare två personer är i nuläget meddelade misstanke om skyddande av brottsling. Åklagaren betonar att de personer som initialt larmade polis om mordet inte finns bland de misstänkta.

– Nej, de båda personerna är inte misstänkta för några brott, säger Maria Thorell.

När det gäller utredningen av mordet på Noltorp så fortgår den och polis inväntar bland annat analyssvar från den tekniska undersökningen.

”Rättegång innan jul”

I förra veckan omhäktades den 51-årige man som sitter häktad misstänkt för mord. Via sin försvarsadvokat medgav han åklagarens begäran om förlängd åtalstid. Tingsrätten har nu gett åklagaren en tidsfrist fram till mitten av oktober för att hinna väcka åtal. Redan nu meddelar Maria Thorell att den tidsplanen troligen inte kommer att hålla.

– Jag hoppas på åtal i november och rättegång innan jul.

Vad kvarstår utredningsmässigt?

– Vi väntar fortfarande på en del material, det handlar bland annat om obduktionsprotokoll och fingeravtrycksanalyser. De flesta som ska höras är hörda.

Har ni händelseförloppet klart för er?

– Jag det har vi väl. Men motivbilden är alltid svår att få reda på, säger Maria Thorell som uppger att det inte har funnits några andra personer än offer och gärningsman i bostaden när mordet begicks.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.