Nytt café med fokus lunch

Alingsås

Matiga sallader. Ett modernare lunchalternativ. Det är vad Rasmus Holmberg satsar på när han nu på måndag slår upp portarna till sin nya café och salladsbar Nygatan 7 i Alingsås.

– Jag tror att jag kan erbjuda något till alingsåsarna som inte riktigt finns i dagsläget, säger Rasmus.

Han är 25 år, utbildad kock från Stockholm. Han har erfarenhet från bland annat lyxkrogen Kometen i Göteborg.

Satsar vegetariskt

För åtta månader sen flyttade Rasmus Holmberg till Alingsås. Nu öppnar han sitt första egna ställe och det blir en café och salladsbar på Nygatan i Alingsås. Namnet blir precis som adressen, Nygatan 7. Inriktningen är matiga sallader av ett modernare snitt och smörgåsar med en mer hälsosam stil.

– Jag kommer satsa mycket på det vegetariska som jag vet att det finns en efterfrågan på, säger Rasmus.

Tror på lunch

Framförallt är det luncher som kommer stå i fokus. Menyn kommer i mångt och mycket vara föränderlig och inspirationen kommer från storstan.

– Jag tror mycket på luncherna. Det ska vara enkelt och hälsosamt, säger han.

Utöver sallader och mackor kommer det också erbjudas fika av mer klassisk stil och kaffe från en skinande blank kaffemaskin.

Nervöst inför öppning

Officiellt öppnar det nya lunchstället nu på måndag men Rasmus kommer att smyga igång verksamheten lite pö om pö fram tills dess.

– Det är spänt nu. Ju närmare öppningen man kommer desto mer nervöst blir det. Även om jag är rutinerad i kockyrket så är det här första gången som jag ska driva eget och det är väl det som är utmaningen, säger han avslutningsvis.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.