Foto: Filip Landqvist
MATS BYSTRÖM. Hoppas att Futsalweek ska lyfta samarbetet mellan föreningar i stan och att ögonen öppnas ordentligt för futsal.

Öppet hus i Estrad

Alingsås

I veckan är det tema futsal i Alingsås. För barn och unga är det höstlov och Estrad kommer utöver matcher i toppklass, bli en mötesplats fullspäckad med aktiviteter för den yngre generationen.

– Här har vi en unik möjlighet att bli en samlingsplats och den ska vi ta. Vi kommer ha ett öppet hus med syftet att lyfta samarbetet mellan de lokala föreningarna och öppna upp arenan för alla intresserade, säger Mats Byström, evenemang- och produktionsansvarig på Estrad.

Efter succén med VM-kvalet i futsal för herrar tidigare i år spelar det svenska damlandslaget nu två landskamper mot Ryssland i Estrad.

Under veckan fram tills landskamperna är det höstlov och då passar Estrad på att koppla dessa samman och öppna upp arenan för allmänheten.

Utmana bolltrollaren

Bolltrollargeniet Emil Jylhänlahti, ambassadör för futsal och föreläsare med mera kommer finnas på plats och bjuda på bollshow. Det finns också möjlighet att utmana honom på teknikplanen och testa hur hårt man kan klämma till en boll i skottborgen.

Handbollsspelare från Alingsås HK kommer också vara där och mäta sina krafter i prickskytte och så kallat speedshooting.

Artikeln publicerades i sin helhet i lördagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.