Foto: JOHAN HALLBERG
öppnar ny butik. Louice Magnusson från butiken 4-Gott hälsas välkommen till Alingsås av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Karl-Johan Karlsson, C.

Ska förse alingsåsarna med smågodis

Alingsås

Minst 1 000 sorters lösgodis – det utlovas när godisbutiken 4-Gott slår upp portarna på Kungsgatan. Förhoppningen är att öppna innan årets slut.

Nu faller ytterligare en bit på plats när det gäller hyresgäster i JC:s tidigare lokaler i hörnet Kungsgatan/Nygatan. Nu är det klart att godisbutiken 4-Gott blir ny hyresgäst.

– Alingsås har stått högt upp på listan när det gäller våra nyetableringar. När den här lokalen blev ledig slog vi till, säger Louice Magnusson, kvalitetsansvarig för 4-Gott.

Just nu pågår arbetet med att iordningsställa den nya lokalen i Alingsås. Förhoppningen är att butiken ska öppna innan årsskiftet.

– Vi kommer att ha öppet till midnatt varje dag, säger Louice Magnusson.

Minst tusen sorter

Förutom traditionellt smågodis kommer butiken även saluföra ett brett sortiment av drycker. Naturgodis, socker­fritt godis och vegangodis är annat som kommer finnas i butikens hyllor.

– Vårt signum är att vi ska ha minst 1 000 sorters godis i butikerna, och vi ska ha något som passar alla. Vi har en hög omsättning på produkterna vilket gör att vi alltid har fräscht godis i hyllorna, säger Sean F. vand, projektledare 4-Gott.

Företaget arbetar också aktivt med frågor som rör kvalitet. De har ett omfattande kontrollprogram som de stämmer av med varje butik regelbundet.

– Det är livsmedel vi arbetar med, en gång i veckan gör vi kvalitetskontroller i varje butik, säger Sean F. vand.

”Bidrar till liv och rörelse”

En som välkomnar etableringen av nya butiker i JC:s tidigare lokaler är Karl-Johan Karlsson, C, ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

– Det här visar att det är attraktivt för företag att etablera sig i Alingsås kommun. Speciellt roligt är att det sker inne i stan, med tanken på diskussionerna om vikten av att hålla stadskärnan levande. Detta kommer bidra till mer liv och rörelse, säger han.

Företaget 4-Gott är inne i en expansiv fas. Förutom i Alingsås planerar de även att öppna butik i Vårgårda inom den närmsta tiden.

– Tanken är att öppna en ny butik i månaden under nästa år, säger Sean F.vand.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.