Foto: TOTTE VESTERLUND.
BJUDER IN. På torsdag den 31 oktober ordnas Psykiatrins dag i Östlyckeskolans aula. I måndags bjöd kommunen och Västra Götalandsregionen in till en pressträff på Gläntan där Tine Flodwall, från regionen, och Nina Hammarstrand, från kommunen, tog emot.

Spelberoende tema på Psykiatrins dag

Alingsås

Spelberoende står i fokus på Psykiatrins dag 2019.
– Det är ett aktuellt tema som vi inte har haft tidigare, säger Tine Flodwall, på Västra Götalandsregionen.

Psykiatrins dag, som hålls för att uppmärksamma Världsdagen för psykisk hälsa, ordnas av Alingsås kommun och psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Alingsås.

Årets tema är spelberoende.

Det är fritt inträde till arrangemanget som denna gång är förlagt i Östlyckeskolans aula i morgon torsdag.

På programmet står en före­läsning av Patrik Axels­son, som tagit sig ur ett spelmissbruk, och Madeleine Tügel, medberoende och anhörig. Båda är rådgivare vid Spelberoendes förening i Göteborg respektive Malmö.

Det bjuds också på uppträdande av musikgruppen på Aktivitetshuset Gläntan, och då programpunkterna i Östlyckeskolan är färdiga väntar öppet hus på Gläntan.

– Det är ett aktuellt tema som vi inte har haft tidigare. Många berörs och påverkas av det, säger Tine Flodwall, på Västra Götalandsregionen.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.