FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Teamet kämpade in i det sista

Bowling

Team Alingsås och Kaskad möttes i en publikfriande bowlingmatch i herrarnas elitserie på söndagen.
En match där Teamet sånär stod för ett litet mirakel i sista serien, men till slut fick acceptera en hedersam 9–11-förlust.

Det var lätt att förstå James Blomgrens tunga suck efter matchen.

Teamet hade börjat bra, tappat återigen i mitten av matchen, och sedan jagat en poäng förgäves.

– Det svider något djävulskt. Båda lagen gör en fin första serie där vi har tre spelare som gör några riktiga kanonslagningar. Men sedan är det det där vanliga, att göra rätt justeringar inför andra serien. Det lyckas Kaskad med, dom gör en lika bra serie igen. Men vi tappar minst 100 poäng där, säger Blomgren.

Teamet inledde som sagt bra och var rejält taggade på hemmabanan. Även Kaskad spelade bra bowling och det var jämna 3–2 till Alingsås inför andra serien. Här började Kaskads långsammare, mer tålmodiga bowling ta ut sin rätt.

Gästerna hanterade lugnt och metodiskt svängningarna i banan medan Teamet inte fick fäste på samma sätt. Man var ändå nära att ”bara” förlora med 2–3 men några motiga rutor i slutet innebar 1–4 och ledning Kaskad 6–4 inför tredje serien.

Trots en fin start i tredje var det återigen Kaskad som kopplade greppet. De sista tre-fyra rutorna var man helt enkelt bättre och vann återigen med 4–1. Därmed behövde Team Alingsås vinna sista serien med 5–0 för att få poäng.

Och det var inte långt borta att man gjorde en mindre bragdvändning i fjärde serien. Alingsås tog kommandot om samtliga bord direkt, och det stod så småningom klart att Anton Adolfsson och Robin Skans skulle utkämpa den jämnaste fajten. Inför sista rutorna såg det bra ut, men såväl Skans som Adolfsson fick inte till sina slag i nionde rutan och det blev i slutändan förödande.

– Jag förstår hur det känns, enstaka rutor hit eller dit spelar egentligen ingen roll. Jag vet precis hur det känns och det är bara att glömma och gå vidare, ju äldre man blir desto lättare blir sånt att hantera, säger Blomgren som grämer sig över att Team Alingsås inte hittar rätt nivå.

– Vi får ihop laget som helhet bättre idag men samtidigt gör Kaskad en kanonmatch. Båda lagen hamnar på över 7 000 poäng vilket säger en del om att det var en jämn och bra match. Vi ska inte trycka ner oss själva för mycket för det här, men vi hade kunnat göra det bra mycket bättre om vi hade varit mer på tårna i serie två och tre.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.