Foto: MIKAEL SVENSSON

Tvärstopp för AHK i seriefinalen

Handboll

Alingsås segersvit är bruten. Ett formstarkt HK Malmö vann den tidiga seriefinalen med 26–23 (13–11) och tog över serieledningen. – Vi hade inte den rätta energin i dag, säger Mikael Franzén. 

Det var upplagt för handbollsfest när ettan Alingsås HK och tvåan HK Malmö möttes i Estrad på lördagen. För hemmasupportrarna blev det dock inte mycket till festligheter då gästerna var klassen bättre och vann med tre bollar. 

HK Malmö inledde bäst och hade under den första halvleken ledningen med två-tre mål mest hela tiden. Vid ställningen 7–11 visade dock AHK prov på sin berömda moral och via tre raka fullträffar var man bara en boll ifrån med sju minuter kvar till pausvilan. 

När den första halvleken var över ledde HK Malmö med 13–11, ett resultat som var smickrande för hemmalaget.

– Vi pratade igenom den första halvleken i omklädningsrummet och alla var överens om att det fanns betydligt mer att ta av. Tyvärr så fick vi inte alls den start på andra som vi hade hoppats på, menar Mikael Franzén. 

Trots det klamrade sig Alingsås kvar i matchen och när Axel Franzén satte 14–16 var hemmalaget lite på gång. 

Men den optimism som fanns hos Franzéns mannar försvann ganska snabbt när skåningarna gjorde tre raka mål. 

Ett ryck som hemmalaget aldrig hämtade sig ifrån.

Anförda av förre AHK-spelaren Magnus Persson, som var het matchen igenom, bevakade gästerna sin ledning och kunde hålla undan utan några större problem.  

– Vi vårdade inte bollen på ett bra sätt och dom kunde kontra på oss, speciellt då i andra halvlek. Det kändes som att det fanns en osäkerhet i laget som jag i alla fall inte är van vid, säger femmålsskytten Samuel Lindberg.

Var det orken som fällde er?

– Nej, det tycker jag inte. Vi är tränade för att klara av tätt matchande. Malmö gjorde det väldigt bra helt enkelt, samtidigt som inte kom upp i nivå över 60 minuter. 

Vad betyder det för er att William Andersson Moberg inte är disponibel?

– Det betyder ganska mycket. Det är en helt annan spelrytm med ”Wille” på planen, och på något sätt blir det mer helhjärtade satsningar. Klart att han saknas, inte tal om annat. 

Matchen i Estrad bevittnades av 1739 åskådare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.