Vill förlänga Malmös svit i seriefinalen

Handboll

Det stundar seriefinal i Estrad Alingsås.
HK Malmö kommer till spel med fem raka segrar i ryggen och målvakten Anton Hellberg förlänger gärna den sviten.

– Det är klart man är taggad, i alla fall i vårt läger är vi det. Det vore jäkligt skönt med serieledning innan det väntar ett kortare landslagsuppehåll, och dessutom få fortsätta den fina trenden, slår HK Malmös nyförvärv från Hammarby, Anton Hellberg, fast inför eftermiddagens batalj.
Den bataljen står mellan ett Alingsås vars poängskörd varit stadig, och då HK Malmö som tog ett par matcher på sig innan man blev varma i kläderna.
– Det stämmer, vi hade någon skada där i början och var många nya i laget, så det var inte så konstigt att det tog lite tid känner jag. Jag tror och hoppas det kommer bli bättre hela tiden och att vi ”peakar” i slutspel.
Är det något speciellt i ert spel som gjort att ni vunnit fem raka?
– Jag är ju målvakt och är rätt dålig på att se vad som händer och analysera spelet, haha! Men jag tycker ändå vi minimerat våra dåliga perioder och är nu ganska jämna. Vi är stabila över hela matchen och brukar få betalt för det i slutminuterna.

Hellberg kom sagt som till HK Malmö från Hammarby inför säsongen, en inte bara geografisk omställning.
– Det var lite annorlunda att gå från att ha stått bakom ett offensivt försvar i många år till det vi spelar i Malmö. I det offensiva är man lite mer på alerten hela tiden, medan vi här i Malmö har mer storvuxna spelare. Man ser ju inte bollen hela tiden (skratt)! Men vi har hittat ett fint samarbete nu.
Du ersatte målvakter som Dan Beutler och Robin Paulsen Haug, inga dussinlirare direkt. Hur kände du kring den utmaningen?
– Kul såklart! Jag vet att det allt fanns vissa tvivel från några om jag skulle klara det, men jag tänkte att det har ju gått bra förut så varför skulle det inte göra det nu med?
Vem av de utflugna Hammarbymålvakterna är bäst egentligen? Du eller Fabian Norsten?
– Haha, jag får stödja mig på statistiken och säga mig själv, i alla fall någon match till.

HK Malmö är tillsammans med just Alingsås HK och även IFK Kristianstad de tre högst tippade lagen i serien.
Anton Hellberg tror bredden kan visa vägen mot guld.
– Vi är väldigt breda och kompletterar varandra bra. Vi har en grund att stå på men kan även variera oss. Jag är ju inte riktigt van vid bredden från tiden i Hammarby, där vi dessutom fick tunga skador som förstörde för oss förra säsongen.
Vad förväntar du dig av dagens toppmöte?
– Det kan bli en riktigt trevlig match. Det är kul att spela i och mot Alingsås, trycket från läktarna är bra och dom spelar en rak handboll som ger högt tempo.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.