Foto: Filip Landqvist
SNABB LÖSNING. Konkursförvaltaren Marek Zrojewski hoppas att innan veckans slut ha gjort klart med en ny ägare till Alingsås Tidning.

Vill hitta lösning innan veckans slut

Hela området

Det pågår just nu ett intensivt arbete för att hitta en ny aktör som kan ta över och driva Alingsås Tidning vidare. Intresse för verksamheten finns från flera håll.

– Min arbetshypotes och förhoppning är att vi ska ha hittat en lösning innan veckan är slut och därefter får vi se när en köpare kan köra igång med verksamhet fullt ut, säger konkursförvaltaren Marek Zrojewski från Advokatfirman Glimstedt.

William Michelsens Boktryckeris vd William Michelsen lämnade i förra veckan in en konkursansökan till tingsrätten i Alingsås. Bolaget som äger Lerums Tidning, Alingsås Tidning och Härryda Posten/Partille Tidning har länge haft det tufft ekonomiskt men till slut blev problemen för stora och konkursen var ett faktum.

Konkreta bud

Både Stampen Media och Gota Media har tidigare gått ut i olika medier och bekräftat sitt intresse för Alingsås Tidning. Marek Zrojewski vill inte gå in på vilka de olika intressenterna för tidningen är men han kan bekräfta att intressenter finns och att samtliga av dessa är från tidnings-/mediabranschen.

Under onsdagskvällen räknar han med att få in konkreta bud eller intresseanmälningar. Med det menar han om köparna är intresserade av att ta över hela koncernen eller om det är specifika verksamheter som de är intresserade av.

– Jag har blivit lovad mer konkreta förslag på lösningar, säger han.

Finns det intresse för att driva samtliga koncernens tidningar (Alingsås Tidning, Lerums tidning och Härryda Posten/Partille Tidning) vidare?

– Förhoppningen är att alla tidningar ska kunna drivas vidare men det är vissa delar av verksamheten som har varit mer intressanta för köpare hittills.

Vilken hänsyn tar du till att en ny ägare eventuellt vill behålla befintlig personal?

– Jag kan ju inte lova något men jag hoppas att så många möjligt ska kunna jobba kvar.

Parallellt med att hitta nya ägare pågår arbetet med att se till att verksamheten kan flyta på i någorlunda normal takt.

De senaste exemplaren av Alingsås Tidning har endast kommit ut som e-tidning. Men en pappersutgåva behöver inte vara långt borta.

– Jag gissar att en köpare är intresserad av att få ut en papperstidning så fort som möjligt.

Hur säker är du på att Alingsås Tidning kommer att drivas vidare?

– Hyfsat säker.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.