Visst var detta ett genombrott, Lundahl

Sporttankar

Jag är ledsen, Jacob Lundahl, men när man gör sex mål på sex skott, en assist och är den enskilt största orsaken till att ens lag går från mer eller mindre förlorad match till två poäng på tio minuter – ja då är det faktiskt ett genombrott man stått för.

Den blygsamma 18-åringen ville varken se sin roll i AHK:s enorma vändning igår (”Hela laget steppar upp och gör det otroligt bra sista tio”) eller att det faktiskt var ett genombrott i Handbollsligan som heter duga (”Det gäller att fortsätta så här om man ska kalla det genombrott tycker jag”). 

Men hörrö Jacob – nog var det ett genombrott alltid.

För det spelet som han visade upp igår, framförallt under den kritiska perioden när AHK vände på matchen mot egentligen alla odds och gick segrande ur striden, har vi inte sett ens skuggan av från jättetalangen sedan han anslöt från HK Aranäs.

Egentligen har han ju alla verktyg som behövs, även om många av dom fortfarande är oslipade.  Han har en ruggig fysik, ett skott som glöder och framförallt har han visat att han är en riktigt bra försvarsspelare.

Det riktigt hördes i Ystad Arena när det klickade till i Jacob Lundahls handbollsskalle igår och han bara gick för det. Borta var den där osäkra 18-åringen som nästan bad om ursäkt för sig på banan, sin väldiga storlek till trots, och kvar fanns en riktig jäkla mördarblick och ett sug efter att ha boll precis hela tiden.

Som sagt Jacob, jag är ledsen, men jag tänker kalla detta ett genombrott oavsett vad du säger.

***

I övrigt såg det under i alla fall 40 minuter ut som att AHK:s spelmässiga kräftgång skulle kosta två poäng mot seriens uppstickare IFK Ystad. Kanterna fortsatte bränna precis varenda läge man fick, samtidigt som det tidigare så vassa offensiva spelet körde fast mot en stor liten målvakt i Måns Landgren.

Men moral med stort M har alltid varit adelsmärket för Mikael Franzéns AHK-byggen och så även den här gången. Man fick lite vittring genom ovan nämnda Lundahl, storspel från Niklas Kraft och extremt skarpa offensiva insatser från Axel Franzén, och plötsligt var matchen vänd.

Handboll – bloody hell.

***

Jäklar vad jag lider med Gustav Skagerling.

Äntligen var han skadefri igen, äntligen fick han chansen att återigen visa vilken briljant målvakt han är. Men så dyker den där oturen, som gäckat honom mer eller mindre sedan dag ett i Alingsås HK, upp som en blixt från klar himmel. Eller ett skott från klar himmel om ni så vill. Ett skott rätt i pannan på hjänskakningsdrabbade Skagerling och plötsligt är han nere i källaren igen.

Jag hoppas det inte är så farligt med smällen som det såg ut på plats, för där såg det riktigt illa ut. Jag hoppas han kommer tillbaka snabbt. Jag hoppas han kan få visa under mer eller mindre en hel säsong vilken fantastisk målvakt han är. Han förtjänar lite medflyt nu, Skagerling.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.