Åtalas för mordförsök efter knivattack

HERRLJUNGA

Den unge mannen blev huggen med kniv i magtrakten – nu åtalas en 21-årig man för försök till mord.

En sen natt i slutet av september larmades polis till en misshandel i centrala Herrljunga. På plats påträffade de en man som knivskurits i bland annat magtrakten. Offret hade även fått ta emot slag mot huvudet och sparkar mot kroppen. Flera personer blev vittne till knivattacken och kunde peka ut en tänkbar gärningsman. Senare under natten greps en 21-årig man som misstänktes för gärningen. Han åtalas nu för försök till mord. Åklagaren beskriver att knivvåldet ”är att betrakta som livsfarligt” och att gärningsmannen har ”visat särskild hänsynslöshet och råhet”. Den 21-årige mannen, som nu sitter häktad, var narkotikapåverkad och hade även droger på sig när han greps av polis. I de förhör som hållits nekar han till brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.