Foto: PHILIP MAURITZON
NY UTSTÄLLARE I VÅRGÅRDA. Carina Sundemo älskar att måla blommor, men inspireras också av somrarna på Tjörn och marina detaljer. På Galleri 33 visar hon upp både och.

Både säljer och målar blommor

Vårgårda

Äpplet faller inte så långt från trädet.
Carina Sundemos mamma är konstnär och hennes morföräldrar drev blomsteraffär.
Själv är hon både florist och konstnär.

Mölndalsbon, som är Galleri 33:s nya utställare, har över 30 års konstnärsskap bakom sig. Trots det – och mängder av utställningar genom åren – är hon kanske en ny bekantskap för många Vårgårdabor.

Det här blir nämligen första gången Carina Sundemo ställer ut i Vårgårda.

– Jag fick frågan av Vårgårda Konstförening efter min utställning på Korpens Lustgård i Alingsås för två år sedan. Det var en från föreningen där och tittade, och fastnade för mig.

Kan tacka mamma

Carina Sundemo har kunnat leva på sin konst ända sedan slutet av 80-talet då hon började måla. Till viss del kan hon nog tacka sin mamma Anita Erséus för det.

– Mamma målar i olja och hade redan en stadig kundkrets. De första åren hade vi utställningar tillsammans, berättar Carina. Idag är mamma 90 år och målar faktiskt lite grann fortfarande.

Carina fastnade snabbt för akvarell och är självlärd. Med fyra barn hemma fanns det inte så mycket tid för att gå konstkurser, som hon själv utrycker det. Däremot är hon tagit intryck och inspirerats av andra konstnärer. Framför allt Lars Lerin.

– Han är ju så duktig så det är inte klokt på att förmedla stämningar och känslor! Det är magiskt.

Tar med känslan hem

Vid sidan av havsmotiv är blommor det Carina målar helst, och hon får gott om inspiration på sitt andra jobb. Det i blomsteraffären La Fleuriste.

– Jag älskar ju blommor och jobbar som florist sedan fem år tillbaka. Jag njuter här i affären och tar sedan med mig den känslan hem.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.