Claar stal två poäng från IFK

Handboll

Likt en bandit i en western-film drog Felix Claar fram puffran och stal allt vad han kunde hitta mot IFK Kristianstad.
I det här fallet gav bytet två poäng till Alingsås.

Scenen som utspelade sig i slutsekunderna i Estrad var en välbekant sådan. I alla fall för Felix Claar.

Precis som han gjorde i den avgörande kvartsfinalen mot Ystad i våras, gick han till väders och prickade in 29–28 mot IFK Kristianstad. Det i den absolut sista sekunden.

– Andreas Lang skulle komma in i mitten och få ett skottläge men han fastnade så jag hamnade i mitten. Niclas Barud passar mig och jag hann kolla lite grann hur det såg ut med tre sekunder kvar, då var jag tvungen att skjuta. Den satt fint, säger Claar med ett skratt.

 

AHK hade satt sig i en minst sagt prekär sits under såväl första som andra halvlek mot ett IFK Kristianstad som förde stora delar av matchen.

Med kvarten kvar låg man under med fem bollar och såg rejält nedtryckta ut. Men Alingsås visade återigen moral mot alla odds och kom tillbaka.

– Såhär lite i efterhand är det sjukt att vi vinner, jag tycker dom för hela matchen förutom sista tio minuterna. Återigen lyckas vi vinna matcher även när många saker inte är bra. Det är osäkert bakåt, vi hittar inte den där aggressiviteten som vi vill ha och dom får stå och skjuta från tio meter. Det är tungt då, säger Claar.

Ett avgörande skede för matchens utveckling kom med fem-sex minuter kvar. Först hade William Andersson Moberg chansen att kvittera från straffpunkten, men det blev istället AHK:s fjärde (!) raka straffbom.

 

Ett tekniskt fel från gästerna senare innebar ny chans och då kunde Niclas Barud kasta in bollen i öppet mål. Ett mål som skickade upp stämningen mot kokpunkten i Estrad. Gustav Skagerling stod sedan för en av flera viktiga räddningar i slutet och Andreas Lang kunde skicka in 28–27.

Kristianstad fick en chans till, det från straffpunkten där Anton Halén gjorde 28–28. Men med 15 sekunder i anfall fick AHK till sist ett läge, och då klev poängtjuven Felix Claar fram med den där western-bössan.

– Det kändes tungt när vi inte satte straffen men vi lyckades lösa det. Självklart är det bra av oss mentalt men det hade varit ännu skönare att vinna när vi verkligen gjort en bra match. Hemma dessutom, här har vi förlorat mot Skövde och Malmö så det var viktigt att vinna.

Rätt skönt att avgöra inför den här publiken också va?

– Haha, ja det var det verkligen!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.