Arkivbild. Foto: Filip Landqvist

Överlämnade sig till polis efter tio månader

Alingsås

I tio månader höll sig den efterlyste 28-åringen undan rättvisan. Nu har han överlämnat sig till polis och en rättegång för grovt narkotikabrott väntar. Han utreds även för en grov misshandel.

I början av februari utsattes en man för en grov misshandel vid Utbildningens Hus i centrala Alingsås. Offret blev sparkad och slagen, och innan gärningsmännen lämnade platsen ska de även ha stampat på den liggande mannen. Polis grep ganska omgående en man i 20-årsåldern som tros ha varit delaktig i våldsbrottet. Misstankarna riktades även mot en 28-årig man, vilken lyckades hålla sig undan.

– Han häktades i sin utevaro i februari, säger Johan Fröjelin, åklagare.

Överlämnade sig själv

Mannen har därefter varit efterlyst både nationellt och internationellt. Efter tio månaders fruktlöst sökande dök han nyligen upp självmant.

– Han kom själv in till polisstationen och överlämnade sig. Enligt egen uppgift har han varit i Holland. Han har inte synts till här så den uppgiften betvivlar jag inte, säger Johan Fröjelin.

Med 28-åringen gripen och häktad är åklagarens förhoppning att snabbt kunna färdigställa utredningen och väcka åtal för den grova misshandeln.

Sedan tidigare står 28-åringen åtalad för grovt narkotikabrott. Det rör en händelse där polis hittade drygt 8 kilo cannabis nedgrävt i terrängen kring Stockslycke. Han står dessutom åtalad för ytterligare ett narkotikabrott.

Artikeln publicerades i sin helhet i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.