Fyra års fängelse för våldtäkt mot barn

Alingsås

Upprepade gånger hade den 27-årige mannen sex med en minderårig flicka – nu döms han till fängelse i 4 år.

De händelser som den idag 27-årige mannen fälls för inträffade från sommaren 2017 fram till slutet av 2018. Under perioden var han boende i Alingsåstrakten och lärde då känna en man, och dennes dotter som vid tidpunkten var i 11-12-årsåldern.

Både 27-åringen och flickan har vittnat om att de fick en nära kontakt och till en början hade något som kan liknas vid en syskonrelation. Flickan har berättat att de med tiden hade sex vid flera tillfällen. Hon har också beskrivit att umgänget delvis var ömsesidigt, men att hon började må allt sämre psykiskt och att hon haft sex mot sin vilja flera gånger.

Nekade till brott

Personer i flickans närhet har vittnat om hennes mående efter att händelserna uppdagades. Det finns även människor i hennes omgivning som reagerat på att det ”varit något otillbörligt” i hennes relation med mannen. Den 27-årige mannen nekade till brott när han ställdes inför rätta. Han medgav dock att han haft en nära relation till flickan. Att han hastigt lämnade Alingsås när hon började berätta om umgänget förklarar mannen med att han hade en narkotikaskuld som han tvingades att betala.

Fortsatt häktad

Tingsrätten menar i sin dom att flickan har lämnat en ”nyanserad och klar berättelse” och att hon på ett återhållsamt sätt berättat som sin relation med mannen. Hon bedöms vara trovärdig och tillförlitlig. Beträffande mannens berättelse anser rätten den som ”oklar och ganska allmänt hållen”.

Slutsatsen är att 27-åringen är skyldig till de åtalade gärningarna och att han haft sex med flickan vid i vart fall ett 20-tal tillfällen. Mannen fälls för våldtäkt mot barn. Påföljden bestäms till fängelse i fyra år. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till henne. Tingsrätten beslutade att mannen ska
vara fortsatt häktad i väntan på att domen vinner laga kraft.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.