Foto: Filip Landqvist
MÅNGÅRIG SÄLJARE. Timo Reinikainen står för en stor del av Gerdskens bingolotts-försäljning.

Gör bra pengar på lottförsäljning

Alingsås

Gerdskens BK är riktiga hejare på Bingolotto-försäljning. Bland föreningarna som får mest pengar när Folkspel delar ut överskottet av försäljningen hamnar Gerdsken på sjätte plats i landet.

– Det betyder väldigt mycket för oss. Det är en stor del av våra intäkter, säger klubbens ordförande Thomas Johansson.

År efter år fortsätter Gerdskens BK att ligga i topp vad gäller försäljningen av bingolotter. Folkspel presenterade i dagarna sin lista över de föreningar som får mest pengar när överskottet av lottförsäljningen ska delas ut.

Betydande del

Den gulsvarta klubben hamnar på 6:e plats i hela landet och får 605 000 kronor.

– Vi har en omsättning på ungefär 4,5 miljoner så det är en betydande del, säger Thomas Johansson och förklarar att pengarna fördelas generellt i verksamheten.

Totalt delas 189 miljoner kronor ut runt om i landet. Mest pengar får Ullareds idrottsallians med 842 000 kronor.

Rutinerad säljare

Gerdsken har 17 lag igång och har därmed en bred säljskara. Men den allra mest vitala delen av försäljningen sker inne i köpcentret vimpeln där Timo Reinikainen sitter intill ingången till Ica Maxi och kränger lotter vecka ut och vecka in.

– Jag har hållit på med detta i 25 år. Det går nästan av sig själv numera. Jag har lärt känna mycket av folket här, säger Timo.

Mest lotter säljs i slutet av veckan när det närmar sig själva tv-programmet. Den största vinsten som Timo sålt är på över nio miljoner kronor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.