Foto: JÖRGEN BJÖRME

Ny hedersam HP-förlust

Handboll

HP Alingsås stod upp riktigt bra mot topplaget Anderstorp i Nolhagahallen. Men precis som i flera av matcherna tidigare under säsongen fick hemmalaget lämna planen utan poäng. Gästerna vann till slut med 29–24 (14–10). 

– Tyvärr faller vi lite på eget grepp. När vi är på väg ikapp slarvar vi och har inte den rätta skärpan. Det finns mycket talang i det här unga laget men vi måste lära oss att det handlar om att plocka poäng, säger Torbjörn Johansson i lagledningen. 

Hemmalaget stod som sagt långa stunder för en stark bra insats under lördagseftermiddagen. Det var dock gästerna som gick till pausvila i ledning med fyra bollar.

I andra halvlek gjorde HP ordentlig match av det hela och via tre raka mål i underläge 11–16 var gästerna i gungning. När målvakten Kenan Omerovic serverade Alexander Wedin efter sju minuters spel var HP bara en boll bakom (16–17). 

HP krigade på matchtiden ut och med fem minuter kvar gjorde pigge Joshua Mesias Wästerlund 23–25. Kenan Omerovic, som var riktigt bra under andra halvlek, räddade Anderstorps avslut i anfallet efter men returen snappade Erik Nilsson upp och satte 23–26. 

– Det där målet är lite signifikativt för hela matchen. Vi gör det så bra innan, men så har dom en gubbe kvar och han får bollen i händerna, suckar Torbjörn Johansson.

Anderstorp höll sedan undan matchtiden ut och vann med fem bollar.

Målen: Erik Andreasson 6, Jacob Lundahl 4, Alexander Regen 4, Joshua Wästerlund 4, Alexander Wedin 2, Adam Svensson 2, Hjalmar MacFie, Nils Mellert. 

 

Mer om matchen och en längre intervju med Joshua Mesias Wästerlund i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.