FOTO: MARCUS LÖFSTRÖM

Oskarsson och Prodér leder KIK

Fotboll

Alingsås KIK vädrar morgonluft.
Nästa år leds division II-gänget av Linus Oskarsson samt Fredric Prodér och duon har höga ambitioner.

Oskarsson ledde KIK till serieseger och avancemang till division II under säsongen som gick. Nästa år delar han ledarskapet med Fredric Prodér, senast i KIK:s 05-lag samt såklart Alingsås FC.

– Det här blir en bra lösning. Dels får jag fortsätta med seniorfotboll som jag gjorde under fjolåret, och KIK känner jag sedan innan både på ledarsidan och klubben i sig, säger Fredric Prodér till AT-sporten.

– Jag har funderat såklart om det bara skulle bli att jag tränade dotterns 05-gäng eller ett seniorlag, och just seniorbiten har jag fått lite blodad tand för. Det ihop med lite utbildningar som jag har gör det här optimalt för mig, fortsätter han.

För Linus Oskarsson innebär Prodérs intåg i a-laget att Alingsås KIK gör den satsning som han efterfrågat.

– Jag kände att det här var ett kliv som föreningen behövde ta, att ha fler ledare kring seniortruppen. Jag hade tidigt ett samtal med styrelsen och uttryckte mina tankar kring året, sedan började arbetet inför 2020. Jag är väldigt glad över att styrelsen såg på saker och ting på samma sätt som jag gör. Det här känns som rätt steg att ta med tanke på hur föreningen står sig i mer eller mindre alla kategorier. En satsning kändes helt rätt.

Är det just ordet ”satsning” man ska använda kring tänket i KIK?

– På lång sikt är det ju det. Nu har vi tagit steget upp i tvåan och sedan ska vi köra på, vi ska inte nöja oss utan det här är en satsning som hela föreningen vill göra. Vi ska kunna erbjuda tjejerna i seniortruppen, de som verkligen vill något, rätt förutsättningar, menar Fredric Prodér.

– Ambitionen är att bli så bra som möjligt och man ska kunna spela på en skälig och bra nivå i KIK där vi kan erbjuda både bredd och spets.

Linus Oskarsson säger att laget han tränade under är redo för att blicka framåt och uppåt.

– Jag har varit i a-laget länge nu och division II är en serie vi alltid känt att vi hört hemma i sett till kvaliteten på fotbollen både under träning och match. Det känns helt rätt att kunna erbjuda dom kvalitativ träning för att ta nästa kliv.

När det gäller division IV-laget som KIK har, kommer det tränas av Björn Marquard samt Mikael Ringvall.

Läs mycket mer om KIK:s satsning i torsdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.