Är upptagningsområdet tillräckligt stort för så många fotbollslag?

Det händer något spännande i den lokala herrfotbollen. Vi har numera inte längre fyra lokala lag i herrarnas division 3, istället har vi två och dessutom i två olika kommuner. Förhoppningsvis kan något av lagen ta klivet upp.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kanske blir det Alingsås IF som verkar dammsugit grannföreningarna på yngre förmågor, där istället egna produkter fått göra plats och några har valt att lämna. Vid summeringen i november måtte vi väl hålla tummarna för att minst ett lag i herrarnas tredje och fjärde division flytta upp.

Då blir det spännande framåt.

Sett till de två lägsta divisionerna i vår lokala herrfotboll, kan vi räkna till sammanlagt 12 lag inklusive de två vi har i Herrljunga kommun. Är det en rimlig numerär, kan vi fundera på!? Speciellt när ryktet år efter år säger att det blir svårt att få ihop lag till bortamatcherna och ännu tuffare framåt hösten.

Om det har med vädret, tappat intresse eller andra prioriteringar går bara att spekulera kring. Men är vårt upptagningsområde verkligen tillräckligt stort för 12 lag i de två lägsta serierna. Jag ställer mig verkligen tveksam till detta.

Det startas nya föreningar. Kompisgäng startar upp seniorlag i någon förening som haft a-laget vilande några år. Spelare går mellan klubbarna som om de vore de enklaste i världen. Klubbkänsla verkar saknas och man går dit kompisarna går, eller är. Att det ska finnas lag att ”trappa ner” i är en självklarhet, men så många verkligen? Varför fyller inte kompisgängen på befintliga lag, varför drar man igång ett nytt lag?

Derbysexan är såklart en rolig serie för oss fotbollsintresserade, men hur roligt när det framåt september när spelarna tröttnar och släktkalas lockar mer än en bortamatch en regnig torsdagskväll.

Lägger min röst på att värva om de föreningar som finns och se till att några färre lag med fler spelare orkar hela säsongen ut.

Med det sagt. Ett spännande men också oroväckande år på herrsidan i fotbollen. Med hopp om många lokala segrar.

Lokal fotbollssupporter

ANNONS