Vem blir ordförande i kommunstyrelsen i Herrljunga, Mats Palm (S) eller Gunnar Andersson (M)? Eller blir det Emma Blomdahl Wahlberg (C)?
Vem blir ordförande i kommunstyrelsen i Herrljunga, Mats Palm (S) eller Gunnar Andersson (M)? Eller blir det Emma Blomdahl Wahlberg (C)?

C i Herrljunga, ett kappvändarparti

Visst är det spännande att läsa och lyssna på mediernas beskrivning av det inte allt för länge sedan avslutade valet.

ANNONS

Hur kan man veta så mycket om de förhandlingar som avslutades ganska snabbt? När man läser och hör det som sprids är det nästan bara från en sida Centerpartiet och Liberalerna. Man kan undra vem som inte kan vara tyst och förhandla.

Det som händer nu om man skall lyssna på rykten, är att C och L förhandlar med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Min tolkning är att detta sker endast för att få bort det nu sittande kommunalrådet. Är det för kommunens bästa, eller vad har han gjort för fel? Kan inte hitta något, om det inte skulle vara så att det varit en allt för centervänlig politik, men det borde ju C uppskatta trots allt.

Vad händer nu om man skulle gå efter Centerpartiets önskemål och tillsätta efter procent i stället för med att gå på mandat fullt ut. Kommunstyrelsens ordförande/kommunalråd S, förste vice ordförande C och andre vice Sverigedemokraterna. Det är alltså det man vill, att få bort Moderaterna från alla presidieplatser. Var det de som de som röstat på C ville?

Centerpartiet har haft många år på sig att leda kommunen vilja våga växa. Vi

kan se en början till det de senaste åren. Möjligheter att bygga, lättare att få bygglov och därmed större möjligheter att ta emot industrier. Ett kommunalråd som sett sina ordföringar och chefer få arbeta och utveckla det de sett som möjligheter för kommunen, utan att kanske peta för mycket och bromsa alla förslag.

Måste också påminna om Kommunens väl, som kom med storm och tog fjorton av mandaten. Då var det av stor vikt att det skulle var en erfaren politiker som skulle vara kommunstyrelsens ordförande/kommunalråd. Då gällde inte de regler som C talar om i dag. Centerpartiet som då var de stora förlorarna skrek högst, med hjälp av några andra måste man väl vara rättvis och säga. Även Herrljunga har fått ett ansikte på “Vända kappan efter vinden”

Herrljungabo

ANNONS