Enligt lagen är du tvingad att blinka åt höger när du svänger ut ifrån cirkulationsplatsen.
Enligt lagen är du tvingad att blinka åt höger när du svänger ut ifrån cirkulationsplatsen. Bild: Filip Landqvist

Finns Sveriges sämsta cirkulationsförare i Alingsås?

Sveriges sämsta bilförare i cirkulationsplatser, finns de i Alingsås? Ja, det tror jag.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

För vilka mer än korkade bilförare i Alingsås tycker att de ska blinka vänster i en cirkulationsplats eller rondell som dessa bilförare felaktigt plägar att kalla cirkulationsplatsen? Blinka vänster! Ja det är inte olagligt, men åt vilket annat håll kan man köra i en cirkulationsplats? Höger, uppåt, neråt? Nej bara åt vänster och det vet nästan alla, men inte vänsterblinkarna.

Dessutom så plägar dessa vänsterblinkar att totalt ha missat vad lagen säger att du är tvungen att göra. Du är enligt lagen tvingad att blinka åt höger när du svänger ut ifrån cirkulationsplatsen. Men det skiter vänsterblinkarna i. För har de blinkat så har de även om det blev helt fel. Varför finns det fortfarande bilförare som inte har en aning om hur man uppför sig i en cirkulationsplats?

Dessutom är inte Götaplan en cirkulationsplats som det finns folk som fortfarande tror. Det är en fyrvägskorsning. För i en cirkulationsplats finns ljussignaler. Jo det finns en cirkulationsplats i Sverige som har en ljussignal, men det är undantaget som bekräftar regeln, och var den finns talar jag inte om.

Jan Jonsson

ANNONS