Genidraget med vattenkokaren blev ett bakslag

Rekordlågt stöd på cirka två procent, internt tjafs och uträknade inför höstens val. Så var läget för Liberalerna, för bara någon månad sedan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Sedan kom Johan Pehrson in som ny partiledare. Vilken vändning det blivit! Pehrson har varit skicklig och stabil i debatterna. Dessutom syns han överallt. Och nu närmar sig Liberalerna den magiska fyraprocentsspärren med expressfart. I Aftonbladet/Demoskops senaste mätning kliver partiet till och med över fyra procent och får 4,2 procent. Även Miljöpartiet lyfter och når 3,9 procent. Det går snabbt i politiken och ovissheten är stor inför valet i september!

Det har gått inflation i matprogram och mattips i televisionen. Under våren sänds till exempel Sveriges Mästerkock, Trädgårdstider med kändiskocken Tareq Taylor, Susannes skafferi mm. och så lagas det mat och provsmakas i alla ”morgon- och soffprogram”.

Jag borde nog ha varit mer på alerten och tagit till mig av de enklare tipsen, för flera år sedan. Nedanstående - helt sanna historia - visar på vissa brister i köket.

När jag jobbade på AT i Vårgårda och vi hade redaktionen i lokalen bredvid Sparbanken, var vårt pentry sparsamt utrustat. Det gjorde mig inte så mycket, då jag nästan alltid åt lunch ute. De få gånger jag hade med mig mat, körde jag in tallriken i mikrovågsugnen. Men en helg då jag jobbade, hade jag med mig färdiglagad köttfärssås och ett paket snabbmakaroner.

Lätt som en plätt att koka makaroner i tre minuter? Nej då, jag lyckades med konststycket att misslyckas! Anledningen var att vi inte hade en enda kastrull! Då kom jag på den geniala idén att koka makaronerna i vattenkokaren. Jag hällde i några deciliter makaroner och fyllde på vatten.

Tryckte i gång vattenkokaren och nästan omgående hördes ett bubblande ljud och strax därefter slogs kokaren av. Jag körde i gång den igen. Genidraget slutade med en mindre katastrof, då makaronerna fastnade likt tapetklister i kokarens värmerör. Lunchproblemet löstes på McDonalds. Värre var det med vattenkokaren. Det tog lång tid för mig att få bort de fastklibbade snabbmakaronerna.

På måndag var det dags för förmiddagskaffe. En av oss på redaktionen, en vikarie, drack bara te. Han kokade sitt tevatten i vattenkokaren och la en tepåse i sin mugg. När han hällde upp vattnet, så följde det med några makaroner i koppen. Han såg väldigt förvånad ut och undrade vad det var för något. Jag satt tyst, sa ingenting. Om den drabbade personen mot förmodan läser dessa rader, så får han äntligen svar på vad det var som hamnade i tekoppen.

LÄS MER:Tuff tid kräver tuff jacka

LÄS MER:Lotta tar Liberalernas förstastämma

LÄS MER:Nye partiledaren Johan Pehrson är Liberalernas luktsalt

ANNONS