Inte korrekt att Ringhals 1 o 2 klarat 20 år till

I Alingsås Tidning den 13 sep. skriver signaturen Ringhals 2 att reaktorerna Ringhals 1 och 2 skulle lätt klarat 20 år till sedan man renoverat dem för 15 miljarder.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Detta är inte korrekt. Det var nämligen som så, att för bland annat Ringhals 2 skulle fått fortsatt driftstillstånd var man tvungna att frilägga bottenplåten på den läckande reaktorn.

Detta var en mycket dyr operation och bedömdes förutom kostnadsmässigt vara i stort sett omöjligt. Uppgiften har bekräftats av bland annat Ringhals själva och det går utmärkt för den som inte tror på uppgiften att skicka e-post och fråga källan direkt.

I detta fall Vattenfalls informationsavdelning. Gör det! Så glöm uppgiften att det bara var att köra vidare. Vi tycker att signaturen Ringhals 2 skulle vara försiktig med att utpeka andra som lögnare, när man själv inte håller sig till sanningen.

Helen Persgen MP

Ingemar Basth MP

LÄS MER:Kärnkraft är inte en stabil elleverantör

LÄS MER:Kärnkraft är varken svart eller vitt, det är grått

LÄS MER:Ringhals 1 och 2 hade klarat 20 år till!

ANNONS