Det är hög tid att Vårgårda kommun prioriterar tryggheten för äldre och personalens arbetsmiljö och inte bara tänker på att spara pengar.
Det är hög tid att Vårgårda kommun prioriterar tryggheten för äldre och personalens arbetsmiljö och inte bara tänker på att spara pengar. Bild: Jenny Schagerlind

Kommunen måste prioritera de äldres trygghet

Kommunalrådet Bengt Hilmersson är ansvarig för äldreomsorgen i Vårgårda tillsammans med kommunchef Lars Björkqvist och verksamhetschefen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Trots att vi i hemtjänst och på äldreboenden har påtalat problem med kontinuiteten, planering och ledarskap under flera år, så står Bengt idag som ett frågetecken.

Vi får se om handlingskraften från ledningen blir effektivare nu när verksamhetschefen fått sluta eller om det bara är ett sätt att frånsäga sig ansvaret och skylla på en enda person i ledningen. Jag hoppas att Bengt och Lars framöver prioriterar dom äldres trygga vardag och personalens arbetsmiljö än att bara tänka på att spara pengar.

Stolt undersköterska

LÄS MER:Stora brister i korttiden

LÄS MER:Korttidspersonalen skrev brev till sina chefer: ”Fick inget svar”

LÄS MER:Vård- och omsorgschefen: ”Vi tar absolut det här på allvar”

ANNONS